Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 22 sep 2009 - Anul XIV, nr. 222 (4208)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

MJ: Sporuri de 65 % incluse în salariile magistraţilor şi celelalte categorii din justiţie

Marţi, 22 Septembrie 2009 (18:07:28)

Proiectul de lege prevede că, începând cu 1 ianuarie 2010, drepturile de natură salarială ale magistraţilor şi altor categorii profesionale din justiţie vor include, în expresie valorică bănească, sporurile obţinute pe cale de jurisprudenţă, respectiv 65 %.

În urma declaraţiilor judecătoarei Mona Pivniceru, preşedinte al Asociaţiei Magistraţilor din România, făcute în cadrul ediţiei speciale a Stirilor de la postul Antena 3, care a afirmat că salariile magistraţilor ar scadea cu 30% ca urmare a aplicării Legii privind salarizarea unitară, Ministerul Justiţiei şi Libertăţilor Cetăţeneşti precizează că proiectul de lege prevede că, începând cu 1 ianuarie 2010, drepturile de natură salarială ale magistraţilor şi altor categorii profesionale din Justiţie vor include, în expresie valorică bănească, sporurile obţinute pe cale de jurisprudenţă, respectiv sporul de 50% pentru risc şi suprasolicitare neuropsihică şi sporul de 15% pentru confidenţialitate.

Din punct de vedere tehnic, la 1 ianuarie 2010, o parte din aceste sporuri va fi inclusă în baza de calcul, iar o altă parte va fi păstrată, ca spor, în afara bazei salariale.

Practic, veniturile personalului urmează să crească faţă de nivelul actual (care nu include sporurile), astfel încât la 1 ianuarie 2010 să ajungă la nivelul veniturilor de la 31 mai 2009 (care includea sporurile). Astfel, creşterea veniturilor până la nivelul de la 31 mai 2009 se va realiza în două etape: la 1 octombrie 2009 şi la 1 ianuarie 2010.

În anexele ataşate se regăsesc prevederile proiectului de lege, precum şi simulările modului de calcul a veniturilor brute şi nete de la data de 1 octombrie 2009, respectiv 1 ianuarie 2010, pentru diferite categorii de judecători.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului MJ: Sporuri de 65 % incluse în salariile magistraţilor şi celelalte categorii din justiţie.
 Vizualizări articol: 635 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
MJ: Sporuri de 65 % incluse în salariile magistraţilor şi celelalte categorii din justiţie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei