Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 22 sep 2009 - Anul XIV, nr. 222 (4208)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Băsescu vrea să evalueze impactul "inactivităţii" judecătorilor şi procurorilor asupra avocaţilor

Marţi, 22 Septembrie 2009 (18:08:04)

Şeful statului a primit, marţi, la Palatul Cotroceni, o delegaţie a Uniunii Naţionale a Barourilor din România (UNBR), el dorind să evalueze impactul pe care "inactivitatea judecătorilor şi procurorilor" îl are asupra activităţii avocaţilor şi al celor pe care aceştia îi reprezintă în instanţe.

"Invitaţia are ca motivaţie ceea ce se întâmplă acum în Justiţie şi trebuie să vă spun că am dorit o întâlnire cu reprezentanţii avocaţilor. Motivul întâlnirii este unul singur, să pot evalua impactul inactivităţii sau activităţii reduse, nu îi spun grevă, pentru că nu se poate face grevă în Justiţie, impactul inactivităţii judecătorilor şi procurorilor asupra activităţilor dumneavoastră şi implicit al celor pe care îi reprezentaţi în instanţe", le-a spus Traian Băsescu reprezentanţilor avocaţilor.

El a mai spus că, miercuri, se va întâlni şi cu reprezentanţii notarilor, reprezentanţii judecătoreşti, precum şi cu cei ai Uniunii Naţionale a Practicienilor în Insolvenţă.

"Ce vreau însă să înţelegeţi foarte bine este că abordarea noastră este că Justiţia nu se limitează strict la judecători, procurori şi grefieri. De aceea am vrut să discut cu principalele categorii care înseamnă sistemul de justiţie din România. Nu este o întâlnire care să vrea să genereze luări de poziţie împotriva unei categorii sau alteia. Pur şi simplu, vreau să pot evalua foarte bine care este efectul acestui tip de protest al magistraţilor şi, dacă se poate, care sunt soluţiile", a mai spus şeful statului.

El a precizat că, la finalul întâlnirilor, le va transmite avocaţilor concluziile "în scris".

"La sfârşitul acestor întâlniri, cu siguranţă vă vom transmite concluziile în scris. Le voi transmite şi Guvernului, în măsura în care sunt necesare măsuri guvernamentale pentru ieşirea din acest blocaj", a conchis Băsescu.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băsescu vrea să evalueze impactul \"inactivităţii\" judecătorilor şi procurorilor asupra avocaţilor.
 Vizualizări articol: 398 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Băsescu vrea să evalueze impactul \"inactivităţii\" judecătorilor şi procurorilor asupra avocaţilor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei