Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 7 sep 2009 - Anul XIV, nr. 209 (4195)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

"Cartel Alfa" cere premierului să reanalizeze diminuarea "drastică" a personalului Inspecţiei Muncii

Luni, 7 Septembrie 2009 (16:44:21)

Confederaţia "Cartel Alfa" este împotriva reducerii "drastice" a efectivului Inspecţiei Muncii prin reorganizarea unor instituţii publice şi solicită premierului Emil Boc, printr-o scrisoare deschisă, să reanalizeze această situaţie înainte de asumarea răspunderii pe textul de lege.

Confederaţia "Cartel Alfa" a analizat Legea privind reorganizarea unor autorităţi şi instituţii publice şi a constatat că Inspecţia Muncii va suferi "drastice" reduceri de personal, fiind, în acest moment, singura instituţie care are cel mai mare număr de posturi restructurate, respectiv 808, următoarea structură, în ordinea inversă, numărând 200 de posturi restructurate, se arată în scrisoarea sindicaliştilor către premier.

"Înţelegem necesitatea restructurărilor în condiţiile actualului context economic, înţelegem mai puţin faptul de a trebui restructurat tocmai un organism precum Inspecţia Muncii, însă nu acceptăm anihilarea lui în fapt, prin măsura de a desfiinţa 808 posturi din 3.400 de posturi care trebuie să controleze situaţia celor peste 700.000 de întreprinderi şi a celor 5.000.000 de lucrători", susţin reprezenanţii "Cartel Alfa" în documentul citat.

Potrivit confederaţiei sindicale, Inspecţia Muncii este singura instituţie care garantează protecţia lucrătorilor în muncă, singurul organism de control efectiv al relaţiilor de muncă, al corectei aplicări a legistaţiei muncii şi, în acelaşi timp, de combatere a fraudelor şi evaziunii în domeniu şi de aceea activitatea acesteia trebuia eficientizată, perfecţionată, şi nu redusă. Mai mult, susţin sindicaliştii, Inspecţia Muncii era deja în deficit de personal. În raportul Organizaţiei Internaţionale a Muncii, cât şi în raportul Uniunii Europene, România are mari rămâneri în urmă la capitolul corectitudinii relaţiilor de muncă, precizează "Cartel Alfa".

Confederaţia consideră inadmisibil ca, în urma anunţării deciziei guvernamentale de a face reduceri de personal din administraţia publică, Inspecţia Muncii să fie, practic, cea mai restructurată instituţie.

"Asta în timp ce acelaşi Guvern pe care îl conduceţi emite în condiţii de maximă «discreţie», fără a se consulta cu partenerii sociali în cadrul CES (conform legii), dă Ordonanţe de urgenţă prin care înfiinţează noi agenţii (cazul concret al OUG 26 din 29 august, de înfiinţare a Centrul de Investigaţii şi Analiză pentru Siguranţa Aviaţiei Civile - CIAS, o instituţie căpuşă, cu un număr de 30 de angajaţi şi 7 membri în Consiliul de Administraţie, ce va înlocui Serviciul Investigaţii Transport Aerian ce avea doar 5 angajaţi). Acest fapt dovedeşte încă o dată că deciziile care se iau la nivel de Guvern sunt dictate strict de interese grup, iar ultimele «priorităţi» pe agenda de lucru a Guvernului sunt o muncă decentă şi relaţii corecte de muncă pentru cetăţenii României", susţin sindicaliştii în scrisoarea către premier.

Proiectul de lege privind reorganizarea unor autorităţi şi instituţii publice prevede desfiinţarea Inspecţiei Sociale şi preluarea atribuţiilor de către Inspecţia Muncii, deşi propunerea Ministerului Muncii viza iniţial comasarea celor două instituţii şi înfiinţarea Inspecţiei Sociale şi a Muncii.

Anexa proiectului de lege stabileşte că Inspecţia Socială (IS), instituţie subordonată Ministerului Muncii, va fi desfiinţată, ca urmare a comasării prin absorbţie, iar Inspecţia Muncii va prelua activităţile ei.

În ce priveşte Inspecţia Muncii, aceasta nu va mai fi desfiinţată pentru a fi comasată, aşa cum se convenise iniţial, ci îi va fi redus numărul de posturi.

Liderul PDL Gheorghe Flutur a declarat, luni, că reprezentanţii coaliţiei PDL-PSD au stabilit ca asumarea răspunderii Guvernului pe Legile educaţiei, salarizării unice şi reducerii cheltuielilor bugetare să aibă loc pe data de 15 septembrie, adică marţea viitoare.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului \"Cartel Alfa\" cere premierului să reanalizeze diminuarea \"drastică\" a personalului Inspecţiei Muncii.
 Vizualizări articol: 561 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
\"Cartel Alfa\" cere premierului să reanalizeze diminuarea \"drastică\" a personalului Inspecţiei Muncii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei