Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 4 sep 2009 - Anul XIV, nr. 207 (4193)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Oltean îi cere Ecaterinei Andronescu demisia, iar premierului Boc - revocarea acesteia

Vineri, 4 Septembrie 2009 (14:39:13)

Vicepreşedintele PDL Ioan Oltean i-a cerut, vineri, Ecaterinei Andronescu să demisioneze din funcţia de ministru al Educaţiei, acuzând-o de "politizarea" învăţământului românesc, în paralel anunţând că îi va cere premierului Emil Boc să o revoce pe aceasta din funcţie, din aceleaşi motive.

Deputatul Ioan Oltean a făcut aceste declaraţii într-o conferinţă de presă susţinută la sediul PDL Bistriţa, în care a prezentat mai multe cazuri de directori ai unor şcoli din Bistriţa-Năsăud care ar fi fost înlocuiţi din funcţii fiindcă nu sunt membri ai PSD.

"Îmi amintesc că în anii 2000-2004 a avut loc o PSD-izare a învăţământului românesc. Se pare că în era Ecaterina Andronescu trăim din nou acelaşi fenomen. Suntem în posesia unei strategii pusă la cale de PSD, care vizează politizarea acestui domeniu atât de important, o politizare cu paşi repezi, cu presiuni, cu şantaj, cu ameninţări, pentru a-şi pregăti o bază de electorat favorabilă la alegerile din noiembrie anul acesta. Este o strategie la nivel naţional, iar la nivelul judeţului Bistriţa-Năsăud se aplică poate mai aprig", a declarat Ioan Oltean.

Vicepreşedintele PDL a susţinut că "politizarea învăţământului" este cu atât mai mare în Bistriţa-Năsăud, unde Inspectoratul Şcolar Judeţean este condus de un inspector general neutru (Stela Todea - n.r), "dar face politica PSD".

"Mai avem doi inspectori general-adjuncţi membri ai PSD şi specializaţi în manifestări KGB-iste şi un ministru secretar de stat, Adriana Doina Pană (PSD), care încurajează şi susţine asemenea manifestări. S-au schimbat foarte mulţi directori, unii apolitici, alţii din formaţiuni politice altele decât PSD, oameni valoroşi, numiţi pe criterii de competenţă, cu membri marcanţi ai PSD. Până în acest moment, niciun director sau inspector numit la ISJ nu este fără apartenenţă politică", a declarat Ioan Oltean.

Deputatul PDL a exemplificat cu şcoala din Căianu Mic, condusă de Viorel Moldovan (PDL), care a fost înlocuit din funcţie. De asemenea, a spus Oltean, la Beclean, la Liceul "Petru Rareş", Miron Costel, director fără apartenenţă politică, a fost schimbat cu un membru PSD.

La Grupul Şcolar "Henri Coandă", fostul director Ioan Timar a fost schimbat cu un membru PSD, iar directorul Şcolii "Grigore Silaşi" din Beclean a fost, de asemenea, schimbat cu un membru PSD.

La Liceul Agricol şi la Şcoala "Liviu Rebreanu" din Beclean se fac presiuni ca directorii să îşi dea demisia, a adăugat Ioan Oltean, spunând că asupra directorului Grupului Şcolar din Lechinţa, Alexandru Gherman, s-au făcut astfel de presiuni şi, pentru că nu a vrut, i s-a dat calificativ "nesatisfăcător". Ioan Oltean a explicat că directorul din Lechinţa a contestat decizia ISJ prin care i s-a dat acest calificativ în aceeaşi zi în care a fost înştiinţat de ea, respectiv în 2 septembrie, ocazie cu care a fost informat şi că va fi înlocuit din funcţie. În aceeaşi zi, a spus Oltean, MECI i-a comunicat lui Gherman că a analizat contestaţia depusă la ISJ, că aceasta este neîntemeiată şi că va fi schimbat.

"Este inadmisibil. Sunt trei adrese. Toate din aceeaşi zi. Pentru aceste motive şi pentru multe altele, cer demisia doamnei Ecaterina Andronescu din funcţia de ministru, începând cu data de astăzi (vineri - n.r) pentru că domnia sa, în loc să fie preocupată de a face educaţie, de a aplica programul de guvernare în domeniul educaţiei, este preocupată de a politiza, din nou, acest domeniu, aşa cum a făcut şi în perioada 2001-2003. Este totalmente inadminisibilă o asemenea atitudine. Totodată, mă voi adresa şi direct premierului Boc pentru a o revoca din funcţie", a declarat Ioan Oltean.

Ioan Oltean a mai spus că, după ce Andronescu nu va mai conduce MECI, PDL va "reface învăţământul cum a fost, cu oameni neangajaţi politic".

"Nu se poate să politizăm învăţământul. Dacă doamna Andronescu va fi revocată, şi eu sper să fie, va fi un ministru apolitic. Deocamdată PSD nu are prim-ministru, iar revocare o face primul ministru, nu o face Mircea Geoană", a adăugat Ioan Oltean.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Oltean îi cere Ecaterinei Andronescu demisia, iar premierului Boc - revocarea acesteia.
 Vizualizări articol: 506 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Oltean îi cere Ecaterinei Andronescu demisia, iar premierului Boc - revocarea acesteia0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei