Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 28 aug 2009 - Anul XIV, nr. 201 (4187)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Marko Bela: Dacă Băsescu va câştiga un nou mandat, se va comporta altfel

Vineri, 28 August 2009 (15:09:13)

Preşedintele UDMR, senatorul Marko Bela, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că dacă şeful statului, Traian Băsescu, va câştiga un nou mandat prezidenţial "se va comporta altfel", transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Urmează ca cineva să primească un mandat de cinci ani, ceea ce va schimba, după părerea mea, foarte multe lucruri în viaţa noastră politică. Fiindcă preşedintele care va primi acest mandat de cinci ani va avea posibilitatea să influenţeze evoluţiile politice, inclusiv să influenţeze formula guvernamentală, păstrând actuala formulă sau încercând să impună o schimbare", a afirmat Marko Bela.

Potrivit sursei citate, acest lucru "nu depinde în exclusivitate şi în primul rând de preşedinte" şi nu ar trebui să depindă de acesta, dar Marko a spus că trebuie să accepte că "totuşi preşedintele poate să aibă o influenţă, oricine este preşedinte".

"Şi aici mă refer şi la actualul preşedinte, domnul Traian Băsescu, care, probabil, dacă va primi un mandat pe încă cinci ani, se va comporta altfel, în posesia unui astfel de mandat. Şi dacă altcineva va câştiga prezidenţialele, în mod cert va încerca să impună o schimbare", a spus Marko Bela.

Acesta a remarcat că, deocamdată, niciunul dintre potenţialii candidaţi la prezidenţiale nu a prezentat vreun mesaj legat de programul propriu, dar că, în schimb, există o polemică şi scandaluri legate de aceştia sau de persoane apropiate lor.

"Dar programe politice, viziuni politice - ce fel de ţară concepe şi ce fel de stat - nu prea se văd, până la momentul actual, la niciun candidat", a arătat preşedintele UDMR.

Întrebat pe ce se bazează când apreciază că Traian Băsescu, dacă va câştiga un nou mandat, se va comporta "altfel", Marko Bela a spus că se bazează pe psihologie.

"Mă bazez pe psihologie. Oricine, inclusiv Traian Băsescu, se comportă altfel când are un mandat de câteva luni şi după aceea nu ştie dacă va mai primi un mandat sau nu şi se va comporta altfel dacă va primi un mandat de cinci ani", a afirmat el.

Întrebat dacă prin comportamentul "altfel" înţelege că actualul preşedinte se va comporta mai bine sau, dimpotrivă, mai prost, liderul UDMR nu a dat un răspuns concludent.

"Nu ştiu, depinde, cum am spus, de psihologie", a spus Marko Bela.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Marko Bela: Dacă Băsescu va câştiga un nou mandat, se va comporta altfel.
 Vizualizări articol: 457 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Marko Bela: Dacă Băsescu va câştiga un nou mandat, se va comporta altfel0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei