Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 28 aug 2009 - Anul XIV, nr. 201 (4187)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Australia: Instanţa decide, în cazul unui român ce refuză să mănânce, alimentarea forţată în spital

Vineri, 28 August 2009 (18:30:15)

Un imigrant român, în vârstă de 69 de ani, care suferă de o boală mintală severă, refuză să mănânce şi trebuie alimentat forţat în continuare, în ciuda demersurilor legale întreprinse de medicii australieni, a decis, vineri, un judecător din Canberra, relatează Brisbane Times.

Bărbatul, cunoscut ca JT, nu a mai mâncat de două săptămâni şi cântăreşte 41 de kilograme. El este internat în Spitalul Canberra şi este alimentat intravenos doar cu sare şi glucoză.

Australian Capital Territory (ACT Health) a iniţiat un proces în această săptămână pentru a le permite medicilor să oprească alimentaţia şi hidratarea bolnavului, dincolo de tratamentul paliativ administrat.

Anita Phillips, din partea ACT Public, care îl reprezintă legal pe JT, susţine această acţiune. Judecătorul Terence Higgins de la Curtea Supremă a respins însă vineri cererea formulată de ACT Health.

Higgins a spus că psihoza cronică şi schizofrenia paranoică de care suferă JT, care crede că postul îl va aduce mai aproape de Dumnezeu şi că Dumnezeu nu îl va lăsa să moară, sunt semne că acesta nu poate lua decizii corecte privind tratamentul său medical.

"Credinţele psihotice ale lui JT îl vor omorî încet, dar sigur", a spus judecătorul Higgins.

ACT Health a spus că JT a rezistat anterior la tratament, inclusiv la inserarea unui tub pentru alimeţie pe gât, şi că aceasta i-a cauzat atât lui, cât şi medicilor o mare suferinţă.

Higgins a criticat însă propunerea comisiei de etică a Spitalului Canberra, potrivit căreia boala mintală de care suferă JT ar trebui ignorată în acest caz, pentru că pacientul îşi acceptă moartea, iar decizia sa de a fi lăsat să moară de foame trebuie respectată.

"Asta e o abordare revoltătoare a standardelor etice care presupun existenţa unui consens în cunoştinţă de cauză din partea pacientului înainte să fie pusă în practică o astfel de procedură care poate provoca moartea prematură. Adevărul e că JT nu are capacitatea de a da un conses informat şi că dorinţele sale sunt produsul unor gânduri iraţionale şi delirante provocate de boala sa mintală", a spus judecătorul.

Higgins a decis că în timp ce hrănirea artificială ar putea să fie în continuare contestată, singura şansă pentru ca JT să supravieţuiască ar fi să i se introducă pe cale chirurgicală un tub de alimentaţie prin abdomen şi în stomac. El a mai spus că JT nu a consimţit retragerea tratamentului său medical şi a cerut să fie îngrijit în continuare pentru folosirea oricăror mijloace disponibile, inclusiv tuburile de alimentaţie.

"Medicii trebuie să ofere un tratament competent şi eficient, în ciuda dubiilor lor potrivit cărora acest tratament ar încălca drepturile lui JT la tratament uman", a spus Higgins.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Australia: Instanţa decide, în cazul unui român ce refuză să mănânce, alimentarea forţată în spital .
 Vizualizări articol: 568 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Australia: Instanţa decide, în cazul unui român ce refuză să mănânce, alimentarea forţată în spital0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei