Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 24 iul 2009 - Anul XIV, nr. 171 (4157)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Geoană: Investiţia Ford va schimba starea economiei româneşti

Vineri, 24 Iulie 2009 (14:31:52)

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a declarat, vineri, la Craiova, că investiţia Ford "va schimba starea economiei româneşti", decizia producătorului american de a păstra angajamentele asumate reprezentând un semnal bun, care poate duce la relansarea economiei, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Geoană a spus că preluarea Fabricii de Automobile de către compania Ford reprezintă "cea mai importantă investiţie în economia românească din ultimii ani". "Este o investiţie care, în momentul în care va deveni operaţională sută la sută, va angaja peste 7.000 de locuri de muncă", a spus Geoană.

Potrivit sursei citate, autorităţile locale, alături de conducerea Ford România, ar trebui să aducă o "viziune integrată" asupra nevoilor pe care investiţia de la Craiova le presupune.

"Eu cred că această investiţie va schimba nu doar starea economiei româneşti. Sunt convins că în următorii ani, exporturile româneşti, autoturismele, vor reprezenta în estimarea mea circa 20 la sută din exporturile României. Această investiţie va schimba şi viaţa Craiovei şi viaţa acestei zone", a declarat Geoană.

Preşedintele PSD susţine că menţinerea planurilor iniţiale, asumate de Ford, arată că România este atractivă pentru investitori, chiar şi în momente de criză economică.

"Sunt fericit că această criză economică mondială, inclusiv turbulenţele pe care Ford şi marile companii americane le-au avut de suportat, faptul că au decis să rămână în România şi să păstreze intact proiectul iniţial, este o notă bună şi de seriozitate pentru partenerii de la Ford. Este o dovadă că România rămâne atractivă chiar şi în condiţii de criză. Este un semnal bun care poate va pregăti şi relansarea economică în România", a declarat Mircea Geoană.

Directorul Ford România, Dionisio Campos, a declarat, vineri, că prima maşină care va fi produsă în fabrica de la Craiova va ieşi pe poarta uzinei la începutul lunii septembrie, preşedintele Senatului, Mircea Geoană, precizând că este vorba de 8 septembrie.

Grupul american Ford a devenit acţionar majoritar la Automobile Craiova în septembrie 2007, când a achiziţionat 72,4% din capitalul firmei de la statul român, pentru 57 de milioane de euro.

Automobile Craiova era unicul acţionar al companiei Daewoo Automobile România, în prezent Ford România, care operează uzina de la Craiova. Constructorul american de automobile a realizat în ianuarie o majorare de capital de 250 milioane euro la Ford România, iar în urma acestei operaţiuni participaţia Automobile Craiova s-a redus la 2,43%.

Automobile Craiova are un capital de 39,7 milioane lei, divizat în 18,9 milioane de acţiuni cu o valoare nominală de 2,1 lei.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Geoană: Investiţia Ford va schimba starea economiei româneşti.
 Vizualizări articol: 431 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Geoană: Investiţia Ford va schimba starea economiei româneşti0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei