Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 24 iul 2009 - Anul XIV, nr. 171 (4157)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Boc spune că "ciupercăria" de agenţii de stat trebuie redusă

Vineri, 24 Iulie 2009 (13:29:38)

Premierul Emil Boc a declarat, vineri, la Baia Mare, că "ciupercăria de agenţii" trebuie redusă şi că, în prezent, în România sunt două tipuri de structuri: unele care rezolvă probleme şi altele care caută probleme, iar acestea din urmă trebuie desfiinţate, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Ciupercăria de agenţii trebuie redusă (...) În prezent, în România, sunt două tipuri de structuri: unele care rezolvă probleme şi altele care caută probleme, iar acestea din urmă trebuie desfiinţate", a declarat premierul Boc la o întâlnire pe care a avut-o la Baia Mare cu primarii PDL şi şefii instituţiilor deconcentrate.

Premierul a spus că deciziile în această privinţă nu sunt uşoare, dar că acestea sunt absolut necesare pentru eficientizarea muncii în aparatul de stat.

Boc a menţionat că agenţiile guvernamentale sunt "stufoase" şi nu funcţionează, iar toată lumea din străinătate "arată România cu degetul" pentru aparatul supradimensionat pe care îl are.

"Trebuie să fim eficienţi. Sunt structuri ca o gogoaşă umflată, iar aceasta trebuie spartă. Avem agenţii subdimensionate care sunt eficiente şi care trebuie menţinute, dar sunt unele cu un număr mult prea mare de angajaţi şi care nu fac nimic", a afirmat Boc, care le-a cerut şi primarilor PDL să aibă grijă să fie cumpătaţi şi să nu cheltuiască banii publici angajând în administraţia locală prea mulţi salariaţi.

Boc a afirmat că anul acesta este unul dificil şi că banii publici trebuie cheltuiţi cu grijă, iar acest lucru trebuie făcut atât la nivel central, cât şi la nivel local pentru ca din 2010 să se poată "intra pe un făgaş normal".

Premierul Emil Boc a declarat, la sfârşitul şedinţei de miercurea trecută a Guvernului, că proiectul de act normativ privind reducerea cu 50% a numărului de agenţii guvernamentale va fi definitivat în termen de aproximativ două săptămâni.

"Am făcut un inventar al acestor agenţii şi am dat termen două săptămâni pentru pregătirea hotărârii sau a proiectului de lege pentru desfiinţarea ori comasarea agenţiilor guvernamentale, urmând ca, şi după publicarea deciziei Curţii Constituţionale pe o speţă anterioară, să decidem forma în care vom promova desfiinţarea şi comasarea agenţiilor, prin ordonanţă de urgenţă sau proiect de lege. Decizia politică a fost luată, inventarul principalelor agenţii a fost făcut, cert este că, în această vară, aceste lucruri se vor finaliza", a spus Boc.

Surse ministeriale au declarat agenţiei MEDIAFAX că printre variantele analizate a fost comasarea agenţiilor subordonate Ministerului Dezvoltării într-o singură instituţie, aceeaşi procedură urmând să fie aplicată în cazul filialelor Agenţiei Naţionale a Ocupării Forţei de Muncă, propuse pentru comasare cu direcţiile judeţene de muncă, pentru a elimina suprapunerea atribuţiilor

În procesul de comasare vor fi incluse şi numeroasele agenţii din domeniul mediului, precum Garda de Mediu şi Direcţiile Apelor, precum şi Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Boc spune că \"ciupercăria\" de agenţii de stat trebuie redusă.
 Vizualizări articol: 514 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Boc spune că \"ciupercăria\" de agenţii de stat trebuie redusă5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei