Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 14 iul 2009 - Anul XIV, nr. 162 (4148)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ridzi demisionează de la conducerea Ministerului Tineretului şi Sportului

Marţi, 14 Iulie 2009 (17:40:04)

Ministrul Tineretului şi Sportului, Monica Iacob Ridzi, a anunţat, marţi, că îşi dă demisia, după aproape şapte luni de la instalarea în funcţie, spunând că nu vrea să afecteze imaginea Guvernului şi a partidului şi că Alianţa PSD-PNL vrea să menţină subiectul pe agenda publică.

Ridzi a mai spus că familia sa nu mai poate suporta situaţia creată în urma scandalului în care a fost implicată, iar mama sa este deja bolnavă.

Ea a afirmat că îşi asumă responsabilitatea politică, pentru că a girat toţi oamenii din Ministerul Tineretului şi Sportului (MTS).

Monica Iacob Ridzi a mai spus că a dovedit bună credinţă încă de la începerea verificărilor în cazul său, însă a constatat că nu toată lumea a dovedit aceeaşi bună credinţă.

Ridzi a acuzat faptul că, prin data decisă pentru discuţiile pe cazul său, Alianţa PSD-PNL a dovedit că doreşte menţinerea acestui subiect pe agenda publică.

Conferinţa lui Ridzi a început cu o întârziere de o jumătate de oră, înaintea conferinţei ea având o discuţie cu premierul Emil Boc, la Guvern.

Comisia parlamentară de anchetă în cazul ministrului Tineretului şi Sportului Monica Iacob Ridzi a propus, joi, premierului revocarea acesteia din funcţie şi cercetarea pentru delapidare şi abuz în serviciu, o anchetă a ANAF şi sesizarea Consiliului Concurenţei şi a Curţii de Conturi în cazul contractelor cu Artisan şi Mark, pentru organizarea evenimentelor din 2 mai, "Ziua Tineretului". PDL a depus un punct de vedere separat.

Biroul Permanent al Camerei a decis, luni, organizarea unei sesiuni extraordinare, pe 27 iulie, care să cuprindă două şedinţe de plen în care să fie dezbătute, printre altele, raporturile în cazurile Ridzi şi Sterling-Tăriceanu.

Secretarul Camerei, Dumitru Pardău a precizat, luni, după şedinţa BP, că după ce plenul Camerei se va pronunţa asupra celor două rapoarte ale comisiilor de anchetă, va fi sesizată comisia juridică pentru cazul începerii urmăririi penale a Monicăi Iacob Ridzi şi a lui Călin Popescu Tăriceanu.

Secţia de Combatere a Corupţiei din DNA a declanşat, la data de 23 iunie, în baza unui denunţ penal al PNL, acte premergătoare cu privire la încheierea şi derularea a trei contracte între MTS şi societăţile SC Compania de Publicitate Mark SRL şi SC Artisan Consulting SRL.

Ministrul Tineretului şi Sportului, Monica Iacob Ridzi, declara, în 1 iulie, la finalul unei audieri în faţa deputaţilor din Comisia parlamentară de anchetă, că va demisiona în cazul în care se va începe urmărirea penală în cazul său, menţionând că nu se ascunde, aşa cum fac alţi oameni politici.

Monica Iacob Ridzi a fost instalată, în 23 decembrie 2008, în funcţia de ministru al Tineretului şi Sportului. La ceremonia de instalare în funcţie a participat şi premierul Emil Boc.

Ridzi, în vârstă de 32 de ani, a candidat pentru un post în Camera Deputaţilor din partea PDL în Valea Jiului şi a câştigat mandatul în colegiul uninominal Petroşani-Petrila-Aninoasa.

Din februarie 2008, Ridzi este preşedinte al Organizaţiei de tineret a PD-L.

Între decembrie 2004 şi noiembrie 2007, Monica Iacob Ridzi a fost deputat în Parlamentul României, iar de la 1 ianuarie 2008 a ocupat un loc de deputat în Parlamentul European, fiind membru al grupului PPE-DE.

MTS s-a desfiinţat în anul 2003, când a fost necesară micşorarea numărul de ministere, în conformitate cu criteriile de aderare la Uniunea Europeană. În locul MTS a fost înfiinţată Agenţia Naţională pentru Sport (ANS), instituţie ce a fost condusă până în prezent de Octavian Bellu. Noul Guvern a decis reînfiinţarea MTS, iar funcţia de ministru a fost preluată de Monica Iacob Ridzi, prima femeie care a condus acest minister.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ridzi demisionează de la conducerea Ministerului Tineretului şi Sportului .
 Vizualizări articol: 514 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ridzi demisionează de la conducerea Ministerului Tineretului şi Sportului0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei