Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 11 iul 2009 - Anul XIV, nr. 160 (4146)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Peste 160 de străzi, case şi subsoluri din Capitală, inundate în urma ploilor

Duminică, 12 Iulie 2009 (17:27:05)

Peste 160 de străzi, case şi subsoluri din Capitală au fost inundate în urma ploilor din ultimele ore, echipele de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti intervenind cu aproximativ 350 de pompieri şi peste 90 de autospeciale şi motopompe.

Purtătorul de cuvânt al ISU Bucureşti, Anca Onofrei, a declarat, duminică, pentru MEDIAFAX, că echipajele au intervenit, între orele 2.30 şi 13.00, în 162 de cazuri, pentru a îndepărta apa de pe străzi şi din case, subsoluri şi curţi, cele mai afectate zone fiind Colentina, Berceni, Brâncoveanu, Olteniţei, Bulevardul Tineretului, Prelungirea Ferentari şi Prelungirea Ghencea.

Anca Onofrei a precizat că în sectorul 1 s-a intervenit pe 25 străzi, în sectorul 2 pe 12 străzi, în sectorul 4 pe 87 de străzi, în sectorul 5 pe 34 de străzi, în sectorul 6 pe zece străzi, iar în sectorul 3 a fost o singură sesizare, pentru un subsol inundat la o casă din zona Gara Căţelu.

Echipajele de la ISU Bucureşti au intervenit şi în localităţile ilfovene Popeşti Leordeni, Jilava, Brăneşti şi Chitila, unde au ajutat la scoaterea apei din casele şi curţile oamenilor.

În urma ploilor din Capitală a fost inundat şi subsolul Spitalului "Marie Curie", 15 pompieri intervenind cu două autospeciale pentru scoaterea apei, a mai spus purtătorul de cuvânt al ISU Bucureşti.

Echipajele de la ISU Bucureşti mai intervin în sectorul 4, la case din Berceni şi de pe străzile Sistematizării, Poieni şi Dălhăuţi.

Directorul general adjunct al Apa Nova, Epsică Chiru, a declarat, pentru MEDIAFAX, că echipajele Apa Nova au intervenit cu 20 de utilaje de mare capacitate autocurăţitoare în 160 de cazuri, pentru a îndepărta apa acumulată pe străzi.

Potrivit lui Epsică Chiru, în prezent, cu excepţia Bulevardului Metalurgiei, unde încă lucrează echipe de la Apa Nova, toate cazurile sunt rezolvate integral.

Pe Bulevardul Metalurgiei se lucrează în continuare pentru îndepărtarea apei de pe stradă, canalizarea fiind înfundată din cauza deşeurilor.

Totodată, echipele Apa Nova au intervenit în 18 cazuri de subsoluri inundate, în principal în sectoarele 4 şi 5, dar şi în sectoarele 3 şi 2.

Directorul general adjunct al Apa Nova a mai spus că au fost zeci de situaţii de tubulare înfundate, respectiv cele care fac conexiunea cu reţeaua de canalizare a clădirilor, dar nu au fost cazuri de inundare a imobilelor.

Avertizarea cu cod galben emisă de Administraţia Naţională de Meteorologie este valabilă până duminică, la ora 21.00. Conform avertizării, ploile pot avea şi caracter torenţial, iar cantităţile de apă vor putea ajunge, izolat, până la 50 de litri pe metrul pătrat. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 160 de străzi, case şi subsoluri din Capitală, inundate în urma ploilor.
 Vizualizări articol: 504 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Peste 160 de străzi, case şi subsoluri din Capitală, inundate în urma ploilor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei