Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 2 iul 2009 - Anul XIV, nr. 152 (4138)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Termenul până la care firmele de stat pot acorda plăţi compensatorii, extins până în decembrie 2012

Joi, 2 Iulie 2009 (13:59:08)

Perioada în care companiile de stat pot acorda plăţi compensatorii persoanelor disponibilizate prin concedieri colective a fost prelungit până la 31 decembrie 2012, termenele inţiale fiind stabilite pentru decembrie 2008, în cazul unor societăţi, şi 2010, în cazul altora.

"Societăţile care pot efectua concedieri colective, precum şi numărul de salariaţi ce urmează sa fie disponibilizaţi se stabilesc prin hotărâre a Guvernului, la propunerea ministerelor de resort sau a Autorităţii pentru Valorificarea Activelor Statului, numai în condiţiile în care au un program de restructurare sau reorganizare aprobat astfel încât concedierea colectivă să nu depăşească termenul de 31 decembrie 2012 pentru persoanele concediate", se arată într-o ordonanţă de urgenţă aprobată de Guvern.

Ordonanţa se referă la protecţia socială acordată persoanelor disponibilizate prin concedieri colective efectuate ca urmare a restructurării şi reorganizării unor societăţi naţionale, regii autonome, companii naţionale şi societăţi comerciale cu capital majoritar de stat, precum şi a societăţilor comerciale şi regiilor autonome subordonate autorităţilor administraţiei publice locale.

Termenul iniţial era 31 decembrie 2008, pentru companii precum complexurile energetice din Oltenia, sau 31 decembrie 2010, respectiv Compania Naţională a Huilei (CNH) Petroşani şi Compania Naţională a Uraniului (CNU) Bucureşti.

Companiile care au programe de restructurare sau reorganizare aprobate până în anul 2012 sunt CNH, CNU, Societatea Naţională a Lignitului Oltenia Târgu-Jiu, Societatea Naţională a Cărbunelui Ploieşti, complexurile energetice Rovinari, Turceni şi Craiova, Minbucovina Vatra Dornei, Cupru Min Abrud, Moldomin Moldova Nouă, Societatea Naţională a Sării Bucureşti, Minvest Deva, Termoelectrica, Electrocentrale Bucureşti, Deva şi Galaţi, Regia Autonomă pentru Activităţi Nucleare Drobeta Turnu Severin.

Fiecare companie va elabora un program de restructurare prin care va stabili numărul de salariaţi ce urmează a fi disponibilizaţi in perioada 2009-2012 şi care vor beneficia de plăţi compensatorii.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Termenul până la care firmele de stat pot acorda plăţi compensatorii, extins până în decembrie 2012.
 Vizualizări articol: 770 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Termenul până la care firmele de stat pot acorda plăţi compensatorii, extins până în decembrie 20120.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei