Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 2 iul 2009 - Anul XIV, nr. 152 (4138)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Sârbu: Legea salarizării nu se referă doar la educaţie, aştept reacţia confederaţiilor sindicale

Joi, 2 Iulie 2009 (18:21:34)

Ministrul Muncii, Marian Sârbu, a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, după ce federaţiile din învăţământ au cerut demiterea sa, că aşteaptă reacţia publică a confederaţiilor sindicale, deoarece legea unică a salarizării nu se referă doar la educaţie şi trebuie privită în contextul economic şi social.

Marian Sârbu a precizat că a avut până acum discuţii cu liderii confederaţiilor sindicale, dar aceştia nu şi-au manifestat nemulţumirea faţă de reducerea coeficienţilor de ierarhizare.

"Aştept reacţie publică şi de la liderii confederaţiilor sindicale, pentru că legea nu se referă doar la educaţie, ci la tot sectorul bugetar şi atunci trebuie privită în contextul economic şi social", a spus Marian Sârbu.

Totodată, demnitarul a precizat că nu este surprins de reacţia sindicaliştilor din educaţie, întrucât aceştia "îşi fac datoria faţă de sistemul de educaţie".

Federaţiile din învăţământ cer premierului Emil Boc demiterea ministrului Muncii Marian Sârbu şi a secretarului de stat Valentin Mocanu, pe care îi consideră principalii vinovaţi pentru diminuarea cu circa 40% a coeficienţilor de ierarhizare din proiectul legii unice negociaţi timp de trei luni.

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI), Federaţia "Spiru Haret", Federaţia Educaţiei Naţionale (FEN) şi Federaţia "Alma Mater" avertizează că, dacă premierul nu va lua această măsură, vor considera că "întregul Guvern este părtaş la scenariul prin care învăţământul este în continuare marginalizat", potrivit unui comunicat comun al celor patru federaţii.

Sindicaliştii din educaţie susţin că dacă nu vor fi luate măsuri pentru demiterea ministrului Muncii şi a secretarului de stat, iar coeficienţii de ierarhizare nu vor reveni la valorile negociate, vor stabili o strategie comună, care va putea culmina cu redeschiderea conflictului de muncă în învăţământ.

De asemenea, sindicaliştii ameninţă că vor denunţa Acordul semnat la începutul lunii mai cu reprezentanţii Executivului, acest document fiind asumat public de premierul Emil Boc.

"FSLI, FEN, «Spiru Haret» şi «Alma Mater» consideră că personalul din învăţământ a dat dovadă de prea multă înţelegere şi răbdare, în timp ce clasa politică şi-a bătut joc de întreaga educaţie românească. Solicităm Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Inovării precum şi liderilor confederaţiilor sindicale şă îşi exprime public poziţia faţă de modificarea unilaterală a formei negociate a legii salarizării unitare a bugetarilor", potrivit comunicatului.

În urma modificărilor făcute la grila unică de salarizare, sindicaliştii din educaţie susţin că învăţătorii debutanţi ar avea, după aplicarea legii, un salariu mai mic decât în prezent cu aproximativ 100 de lei, iar creşterea pentru cadrele didactice debutante ar fi de 45 la sută, în timp ce pentru cei cu vechime de peste 40 de ani ar fi de nouă procente.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sârbu: Legea salarizării nu se referă doar la educaţie, aştept reacţia confederaţiilor sindicale.
 Vizualizări articol: 576 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sârbu: Legea salarizării nu se referă doar la educaţie, aştept reacţia confederaţiilor sindicale0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei