Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 2 iul 2009 - Anul XIV, nr. 152 (4138)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Predoiu: Vor fi făcute studii de impact pentru toate cele patru coduri juridice

Joi, 2 Iulie 2009 (14:01:38)

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a afirmat joi, la Congresul Avocaţilor, că obiectivul cel mai important al ministerului este adoptarea codurilor de procedură şi că vor fi făcute studii de impact atât pentru acestea, cât şi pentru cele pentru care Guvernul şi-a asumat răspunderea.

"Cel mai important obiectiv pe care îl menţinem pe agendă este adoptarea celorlalte două coduri de procedură civilă şi penală care să complinească proiectul început cu foarte mulţi ani în urmă, continuat cu mult vizionarism de toţi miniştrii justiţiei şi dus la capăt într-un mod cred că mai mult decât lăudabil de cele două comisii specializate ale Parlamentului României", a afirmat Predoiu, la Congresul Avocaţilor, care se desfăşoară la Mamaia.

El a spus că vor fi lansate şi studiile de impact pentru toate cele patru coduri jurudice.

"În aceeaşi perioadă vom lansa efectuarea studiilor de impact pentru cele două coduri, urmând să fie extinse la toate cele patru coduri. Aş vrea să mă opresc o secundă asupra acestui aspect pentru că am fost criticaţi în legătura cu absenţa acestor studii de impact înainte de adoptarea codurilor de către Parlament. Motivul pentru care aceste studii se vor face după adoptarea codurilor este acela că trebuie să avem în vedere toate prevederile codurilor, trebuie să avem în vedere conţinutul normativ al tuturor codurilor. Nu putem face un studiu de impact sectorial doar pe codurile substanţiale fără să avem şi codurile de procedură. Ele vor cântări cel mai greu în aceste studii pentru că vor contura competenţele şi de la competenţe vor contura necesităţile sistemului în termeni de resurse umane, financiare, logistice", a explicat ministrul Justiţiei.

El le-a cerut avocaţilor să se implice mai mult în dezbaterile codurilor, indiferent de locul în care acestea se vor desfăşura.

"Aveţi şi dumneavoastră o obligaţie de a vă implica mai activ în aceste dezbareri indiferent de locul în care acestea se desfăşoară: la universitate, la Parlament sau în faţa camerelor de luat vederi", a mai spus Cătălin Predoiu.

Guvernul şi-a asumat răspunderea în faţa Parlamentului pentru Codurile Penal şi Civil.

În ordonanţa de urgenţă adoptată recent de Guvern conform căreia actele normative vor putea fi completate sau abrogate şi înainte de data intrării în vigoare, după adoptare, în situaţii temeinic justificate, este abrogată prevederea care stabileşte că proiectele de acte normative trebuie însoţite de studii de impact în cazul legilor de importanţă şi complexitate deosebită, al proiectelor de legi asupra cărora Guvernul şi-a angajat răspunderea, precum şi al proiectelor de legi de aprobare a ordonanţelor emise de Guvern în temeiul unei legi de abilitare şi supuse aprobării Parlamentului.

Conform ordonanţei, în cazul proiectelor de legi pentru care Guvernul îşi angajează răspunderea, documentele de motivare care însoţesc aceste proiecte sunt expunerea de motive şi, după caz, raportul aferent.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Predoiu: Vor fi făcute studii de impact pentru toate cele patru coduri juridice.
 Vizualizări articol: 511 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Predoiu: Vor fi făcute studii de impact pentru toate cele patru coduri juridice0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei