Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 2 iul 2009 - Anul XIV, nr. 152 (4138)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Belu: Se pare că dorinţa mea de a sprijini sportul nu-şi găseşte exprimare în realitate la MTS

Joi, 2 Iulie 2009 (16:26:11)

Secretarul de stat în MTS, Octavian Belu, a afirmat, joi, la audierile din Comisia Ridzi, că sportul românesc este "la terapie intensivă", că există probleme create de schimbările din domeniu, el insinuând că are de gând să se retragă din MTS dacă dorinţa sa de a spijini sportul nu se materializează

"Am rămas în această structură, respectiv Ministerul Tineretului şi Sportului, cu dorinţa expresă de a spijini sportul. Se pare că sunt din ce în ce mai aproape de a considera că dorinţa, speranţa mea, nu prea îşi găseşte exprimare în realitate", a spus Belu în faţa deputaţilor din Comisia de anchetă a evenimentelor organizate de MTS de Ziua Tineretului.

El a arătat că sportul se confruntă cu probleme mari, legate de schimbările de esenţă privind descentralizarea, schimbările din deconcentrate şi problemele de finanţare.

"V-o spun ca om de sport, fost antrenor: sportul românesc este la terapie intensivă. Sunt mari probleme create de schimbări de esenţă pe care le cunoaşteţi – descentralizarea, schimbarea directorilor, schimbarerea la deconcertare, la cluburi, la complexe, probleme financiare, recesiune, nu sunt bani, federaţiiile nu pot să nu participe la campionatele modiale, la campionate europene. Am încercat să găsim posibilitatea de a nu interveni în bugetul federaţiilor şi a COSR la prima rectificare, nu ştiu dacă va fi a doua, dacă vom găsi resurse sau cine va trebui să găsească resurse pentru a nu interveni asupra bugetului federaţiei\', a adăugat Belu.

El a arătat că 2009 este an preolimpic, în 2010 urmând să aibă loc Jocurile Olimpice de la Vancouver, şi a dat de înţeles că atribuţiunile sale în MTS - respectiv rentele viagere, indemnizaţiile de merit şi certificatele de identitate sportivă – nu îi dau posibilitatea de a se ocupa îndeaproape de dorinţa sa de a sprijini sportul.

"Suntem în an preolimpic, anul viitor sunt Jocurile Olimpice de la Vancouver şi iată cu ce mă ocup eu. Deci vă promit că, fiind convins de faptul că speranţele mele nu se materializează aşa cum credeam, vă promit că voi acţiona în consecinţă în ceea ce mă priveşte pe mine. (...) Eu nu ţin de scaun. În momentul în care simţi că eşti obiect de decor mai bine te duci şi te apropii de ceea ce ştii să faci mai bine", a spus Belu.

El a mai arătat că ministrul trebuie să fie un om politic, cu un partid puternic în spate, care să promoveze proiectele pentru tineret şi sport şi că oriunde în lume unde există un asemenea minister, locomotiva care trage ministerul este sportul.

Comisia de anchetă a evenimentelor organizate de MTS de Ziua Tineretului continuă, joi, audierile pentru lămurirea aspectelor legate de cheltuirea unei sume prea mari de bani din bugetul ministerului pentru organizarea evenimentelor de la Costineşti, primul audiat fiind jurnalistul Cătălin Tolontan.

Conform ordinii de zi, deputaţii din Comisia de anchetă vor audia pe jurnalistul Cătălin Tolontan, cel care a sesizat nereguli privind cheltuirea unei sume mari de bani de "Ziua Tineretului".
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Belu: Se pare că dorinţa mea de a sprijini sportul nu-şi găseşte exprimare în realitate la MTS.
 Vizualizări articol: 538 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Belu: Se pare că dorinţa mea de a sprijini sportul nu-şi găseşte exprimare în realitate la MTS0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei