Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 16 iun 2009 - Anul XIV, nr. 138 (4124)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Năstase: Băsescu voia vot negativ pe urmărirea penală ca să mă facă ţap ispăşitor pentru raportul CE

Marţi, 16 Iunie 2009 (16:54:55)

Fostul premier Adrian Năstase a declarat, marţi, că preşedintele Traian Băsescu şi preşedintele Camerei, Roberta Anastase, ar fi dorit un vot negativ al Parlamentului pe cererea de începere a urmăririi penale împotriva sa, pentru a-l face ţap ispăşitor în ceea ce priveşte Raportul CE pe Justiţie.

"Lui Traian Băsescu îi trebuie un ţap ispăşitor pentru Raportul de ţară pe Justiţie. În momentul de faţă, Parlamentul nu mai are nici un dosar de rezolvat - dosarul lui Şerban Mihăilescu a fost aprobat - şi atunci a inventat un nou dosar, trimiţând petru repetarea votului un dosar pe care Parlamentul s-a pronunţat în august 2008", a precizat Năstase, într-o declaraţie acordată MEDIAFAX.

Potrivit lui Năstase, preşedintele Traian Băsescu ar fi aşteptat, împreună cu preşedintele Camerei, Roberta Anastase, un vot negativ al Parlamentului pe o cerere de începere a urmăririi penale împotriva sa, ca să aibă un ţap ispăşitor şi să poată afirma că Parlamentul foloseşte instituţia imunităţii.

Năstase a subliniat ideea că cele trei grupuri parlamentare - PSD, PNL şi UDMR – care au părăsit sala de plen nu au acceptat să fie "cobai" pentru experimentele lui Traian Băsescu şi de aceea au cerut un vot privind admisibilitatea cererii procurorului general, pornind de la ideea că această cerere încalcă articolul 147 din Constituţie referitor la aplicarea deciziilor Curţii Constituţionale.

Potrivit lui Năstase, deputaţii care şi-au dat seama de această "şmecherie ieftină şi politicianistă" au cerut ca cererea de începere a urmăririi penale să fie examinată sub aspectul admisibilităţii, considerând că nu poate fi acceptată, întrucât încalcă Constituţia, principiile de drept şi autoritatea de lucru judecat.

„În aceste condiţii bătălia a fost de fapt între şmecheria lui Traian Băsescu şi Constituţie. Noi am cerut o decizie de principiu, în sensul că o astfel de cerere de repetare a unui vot din Parlament este inadmisibilă. Asta a fost miza de astăzi şi şmecheria pe care au încercat să o folosească", a opinat Năstase.

El a arătat că folosirea unei astfel de "şmecherii" arată faptul că lui Traian Băsescu îi este teamă de Raportul CE privind Justiţia.

"Lui Traian Băsescu îi este teamă de raportul pe Justiţie şi are şi de ce, pentru că o astfel de Justiţie în care procurorul general îşi permite să facă o cerere către Parlament încălcând Constituţia are mari probleme", a conchis Năstase.Grupul PSD din Camera Deputaţilor s-a retras, marţi, de la dezbaterile privind solicitarea procurorului general de reluare a votului asupra cererii de avizare a începerii urmăririi penale împotriva lui Adrian Năstase, aceeaşi decizie fiind luată şi de deputaţii UDMR şi PNL, şedinţa fiind suspendată.

Reprezentanţii PSD, UDMR şi ai PNL au anunţat marţi în plenul Camerei Deputaţilor, că părăsesc lucrările acestui for legislativ, nemulţumiţi de modul în care preşedinta Camerei Deputaţilor Roberta Anastase a condus şedinţa în care se discuta cererea procurorului general.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Năstase: Băsescu voia vot negativ pe urmărirea penală ca să mă facă ţap ispăşitor pentru raportul CE.
 Vizualizări articol: 495 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Năstase: Băsescu voia vot negativ pe urmărirea penală ca să mă facă ţap ispăşitor pentru raportul CE0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei