Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 16 iun 2009 - Anul XIV, nr. 138 (4124)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Grupurile PSD şi UDMR, PNL din Cameră s-au retras de la dezbaterile în cazul Năstase

Marţi, 16 Iunie 2009 (14:37:35)

Grupul PSD din Camera Deputaţilor s-a retras, marţi, de la dezbaterile privind solicitarea procurorului general de reluare a votului asupra cererii de avizare a începerii urmăririi penale împotriva lui Adrian Năstase, aceeaşi decizie fiind luată şi de deputaţii UDMR şi PNL, şedinţa fiind suspendată.

Reprezentanţii PSD, UDMR şi ai PNL au anunţat marţi în plenul Camerei Deputaţilor, că părăsesc lucrările acestui for legislativ, nemulţumiţi de modul în care preşedinta Camerei Deputaţilor Roberta Anastase a condus şedinţa în care se discuta cererea procurorului general.

Marton Arpad (UDMR) a fost primul care a anunţat că deputaţii Uniunii nu vor mai participa la şedinţă, pe motiv că preşedinta Camerei a încălcat prevederile regulamentare. Marton Arpad a spus că a citit stenograma Biroului Permanent al Camerei de luni şi nu a reuşit să identifice proiectul de hotărâre privind începerea urmăririi penale a deputatului Adrian Năstas, proiect care se discuta în plenul Camerei Deputaţilor.

Viorel Hrebenciuc a anunţat că nici PSD nu vrea să participe la lucrările prin care procurorul general cere reluarea unui vot.

"Când un prost dă cu piatra în baltă, cinci deştepţi se chinuiesc să scoată piatra, aceasta este situaţia în care ne aflăm", a precizat Hrebenciuc, menţionând că grupul PSD se retrage din sală.

După anunţul făcut de Hrebenciuc, preşedinta Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, a spus că este uimită de reacţia deputatului PSD.

"Mă uimeşte doar reacţia, în condiţiile în care reprezentanţii dumneavoastră (ai PSD - n.r.) au votat ieri pentru această desfăşurare (a şedinţei - n.r.)", a spus Anastase.

Viceliderul grupului parlamentar al PNL, Eugen Nicolăescu a precizat că liberalii nu au luat parte la discuţiile din plenul Camerei Deputaţilor pe tema solicitării făcute de procurorul general privind începerea urmăririi penale a deputatului Adrian Năstase.

Nicolăescu a spus că PNL nu a avut nicio atitudine pentru că a considerat că trebuie să lase războiul dintre PDL şi PSD să se desfăşoare, fără ca liberalii să intervină. El a precizat însă că preşedinta Camerei, Roberta Anastase, nu şi-a îndeplinit atribuţiile şi din acest motiv, deputaţii PNL au decis să părăsească sala şi să se reîntoarcă după ce vor afla o concluzie a şedinţei.

După anunţurile făcute de Marton Arpad, Viorel Hrebenciuc şi Eugen Nicolăescu preşedinta Camerei Deputaţilor Roberta Anastase a precizat că suspendă şedinţa din lipsă de cvorum, anunţând că liderii grupurilor parlamentare urmează să aibă o întâlnire.

Roberta Anastase a fost criticată de mai multe ori marţi în timpul şedinţei de către reprezentanţii PSD şi ai UDMR atât pentru felul în care conducea şedinţa, cât şi pentru faptul că aceasta nu mergea la microfonul de la tribuna parlamentului pentru a-şi prezenta opiniile personale, ci stătea doar la pupitrul de preşedinte de şedinţă.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Grupurile PSD şi UDMR, PNL din Cameră s-au retras de la dezbaterile în cazul Năstase.
 Vizualizări articol: 333 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Grupurile PSD şi UDMR, PNL din Cameră s-au retras de la dezbaterile în cazul Năstase0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei