Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 9 iun 2009 - Anul XIV, nr. 132 (4118)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

PDL şi PSD nu s-au înţeles pe tema asumării răspunderii Guvernului pe cele două coduri

Marţi, 9 Iunie 2009 (17:31:48)

Liderii PDL şi cei ai PSD nu au ajuns, în şedinţa BPCC de marţi dimineaţa, la o poziţie comună în ceea ce priveşte modalitatea de adoptare a codului civil şi a codului penal, au declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, surse din conducerea celor două formaţiuni.

Sursele citate au arătat că liderii PSD i-au propus premierului Emil Boc să renunţe la intenţia asumării răspunderii Guvernului pentru adoptarea Codului Penal şi a Codului Civil.

Argumentele invocate de social-democraţi au fost, în principal, legate de eliberarea de presiunea adoptării rapide a celor două Coduri, în condiţiile în care Raportul de ţară pe Justiţie va fi publicat de Comisia Europeană abia în toamnă. De asemenea, liderii PSD au argumentat că, nemafiind nevoie ca adoptarea celor două Coduri să se facă rapid, sub presiunea îndeplinirii unor condiţii prevăzute în Mecanismul de Cooperare şi Verificare, Guvernul ar putea satisface şi solicitările unor organizaţii neguvernamentale, privind organizarea unor dezbateri temeinice pe marginea proiectelor celor două Coduri.

Sursele citate au arătat că premierul Emil Boc a replicat că adoptarea rapidă a celor două Coduri rămâne un obiectiv al Guvernului şi i-a informat pe liderii PSD că nu intenţionează să renunţe la procedura asumării răspunderii Guvernului în Parlament.

Potrivit aceloraşi surse, este posibil ca premierul să solicite secretarului general al Guvernului, în şedinţa de guvern de miercuri, să scrie Parlamentului pentru a fixa data unei şedinţe comune a celor două Camere, în care Guvernul să îşi asume răspunderea pe codurile civil şi penal.

PDL şi PSD conveniseră, înainte de apariţia discuţiilor privind amânarea prezentării Raportului CE pe Justiţie, ca în prima şedinţă a Executivului după alegeri Guvernul să solicite Parlamentului convocarea şedinţei comune pentru asumarea răspunderii.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului PDL şi PSD nu s-au înţeles pe tema asumării răspunderii Guvernului pe cele două coduri .
 Vizualizări articol: 422 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
PDL şi PSD nu s-au înţeles pe tema asumării răspunderii Guvernului pe cele două coduri0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei