Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 9 iun 2009 - Anul XIV, nr. 132 (4118)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

OMS: Anual, în lume, aproape un milion de copii mor din cauza infecţiilor bolilor pneumococice

Marţi, 9 Iunie 2009 (13:39:27)

Aproape un milion de copii cu vârste până în cinci ani, din întreaga lume, decedează în fiecare an din cauza bolilor pneumococice cauzate de o bacterie (Sprectoccous Pneumoniae), serviciile mondiale medicale tratând 156 de milioane de cazuri de pneumonie la copii.

Declaraţia a fost făcută, marţi, de profesorul Adriano Arguedas din Costa Rica, directorul Institutului de Pediatrie din San Zose, la masa rotundă cu tema "Boli pneumococice - protejarea copiilor noştri astăzi şi mâine", organizată în cadrul celui de-al 27-lea Congres al Societăţii Europene de Boli Infecţioase la copii.

El a precizat că infecţiile cu pneumococice creează grave probleme de sănătate în rândul copiilor până în cinci ani şi a adulţilor de peste 65 de ani din întreaga lume, cele mai frecvente fiind meningita, pneumonia, bacteremia.

Pneumonia la copii este foarte răspândită, mai mult decât SIDA, malaria sau alte boli, provocând foarte multe decese în rândul copiilor mai mici de cinci ani. Mai mult de 95% din totalul îmbolnăvirilor dintr-un an sunt cazuri noi.

O soluţie pentru stoparea numărului de îmbolnăviri şi, implicit a deceselor, este vaccinarea.

Cu ocazia congresului a fost prezentat un nou vaccin împotriva infecţiilor cu pnemococ. Este voba despre produsul Synflorix al companiei GlaxoSmithKline (GSK) care, în 30 martie, a primit aprobarea CE pentru vaccinul pneumococic pediatric care oferă protecţie împotriva afecţiunilor precum meningită, pneumonie bacteriană şi infecţii ale urechii medii.

Vaccinul are potenţial de a preveni mai multe boli pneumococice invazive decât produsul deja existent pe piaţă, oferind protecţia împotriva a zece tulpini pneumococice, cu trei mai mult decât actualul produs. Cele zece tulpini incluse în noul vaccin sunt responsabile de până la 90% din toate cazurile de boli pneumococice invazive la copiii mai mici de cinci ani în anumite regiuni europene.

De asemenea, vaccinul asigură protecţie şi împotriva otitei acute medii pneumocice.

Bacteriile pot fi responsabile în până la 70% din toate examenele de otită acută medie pe plan mondial. Specialiştii spun că trei sferturi din numărul total al copiilor vor prezenta cel puţin un episod de otită acută medie (virală sau bacteriană) înainte de a ajunge la vârsta de trei ani, peste o treime fiind infecţiile curente.

În prezent, noul vaccin există şi în farmaciile din România, dar nu este inclus în programul naţional de imunizare. Programul naţional de imunizare din România cuprinde vaccinări ale copilului din prima zi de naştere. În funcţie de vârstă, copiii primesc vaccin împoriva hepatitei B, disferiei, tetanosului, tusei convulsive, infecţiilor poliomelitice, rubeolei şi rujeolei.

Programul ar trebui să acopere 95% dintre copii, dar mulţi dintre părinţi refuză imunizarea.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului OMS: Anual, în lume, aproape un milion de copii mor din cauza infecţiilor bolilor pneumococice.
 Vizualizări articol: 551 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
OMS: Anual, în lume, aproape un milion de copii mor din cauza infecţiilor bolilor pneumococice0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei