Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 9 iun 2009 - Anul XIV, nr. 132 (4118)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Băsescu: Salut declaraţia de intenţie a lui Geoană privind CSAT, e contrară insistenţelor sale

Marţi, 9 Iunie 2009 (15:50:23)

Preşedintele Traian Băsescu a afirmat, miercuri, că salută declaraţia de intenţie a lui Mircea Geoană de retragere din CSAT, dar o consideră în totală contradicţie cu insistenţa cu care acesta a susţinut introducerea în protocolul alianţei a prevederii prin care şeful Senatului devine membru CSAT.

"Salut anunţul lui mircea Geoană că doreşte să se retragă din CSAT. Salut declaraţia, legalitatea din punct de vedere constituţional şi legal nu o apreciez eu. Pe fond, salut declaraţia de intenţie a lui Mircea Geoană. Declaraţia de intenţie este în totală contradicţie cu insistenţa lui de a impune în Protocolul coaliţiei includerea sa în structura CSAT", a declarat Băsescu.

Preşedintele Senatului, liderul PSD Mircea Geoană, a anunţat, duminică, în ziua euroalegerilor, că se retrage din CSAT, el invocând faptul că nu admite folosirea imaginii pozitive a Armatei în scop electoral şi partizan de către preşedintele Băsescu, făcând referire la "acţiunile electorale" ale şefului statului din ultimele zile.

Preşedintele Traian Băsescu a făcut, săptămâna trecută, vizite militarilor români dislocaţi în teatrele de operaţiuni din Irak şi Afganistan.

CSAT a aprobat, în ianuarie 2009, Memorandumul de Înţelegere dintre Guvernul României şi Guvernul Republicii Irak, iar Guvernul a emis Ordonanţa de Urgenţă nr. 2, din 5 februarie 2009, care a ratificat memorandumul dintre cele doua state. Ordonanţa a fost aprobată de Parlament prin Legea nr. 179 din 12 mai 2009, iar Legea a fost promulgată prin decretul nr. 804 al preşedintelui, din data de 12 mai 2009. Decretul a fost publicat în Monitorul Oficial al României (nr.335) în data de 20 mai 2009.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băsescu: Salut declaraţia de intenţie a lui Geoană privind CSAT, e contrară insistenţelor sale.
 Vizualizări articol: 500 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Băsescu: Salut declaraţia de intenţie a lui Geoană privind CSAT, e contrară insistenţelor sale0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei