Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 23 mai 2009 - Anul XIV, nr. 118 (4104)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6438 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Preşedintele Traian Băsescu a spus că a mers la Năsăud să le transmită localnicilor că îi respectă

Duminică, 24 Mai 2009 (13:36:56)
Preşedintele Traian Băsescu i-a rugat, duminică, de pe scena amplasată în faţa Primăriei din Năsăud, pe cei prezenţi la sărbătoarea oraşului, să le transmită celor care nu participă că a trecut prin zonă pentru a le transmite localnicilor că îi respectă şi îi iubeşte.

"Eu vă mulţumesc pentru ceea ce aţi dat României şi vă sunt recunoscător. Vă asigur că sunt şi impresionat, şi suprins de numărul mare de oameni care s-au adunat aici, într-un oraş cu 12.000 de locuitori. Vă rog să transmiteţi celor care nu sunt aici că preşedintele a trecut pe la Năsăud pentru că vă respectă şi vă iubeşte", a spus Traian Băsescu, citat de corespondentul MEDIAFAX.

Preşedintele a afirmat că este pentru prima dată când participă la o sărbătoare a năsăudenilor, chiar dacă a fost des în judeţul Bistriţa-Năsăud.

Traian Băsescu i-a lăudat pe năsăudeni că au "sărbători frumoase", dar, pe lângă sărbători, ei au motive să se bucure şi pentru istoria lor.

"Năsăudenii au învăţat că fiecare dintre ei vrea să fie liber şi să aibă acces la carte, tradiţie care a făcut din Năsăud oraşul care a dat ţării cel mai mare număr de academicieni: pe Coşbuc, Rebreanu, dar şi pe Miron Cristea. Am avut profesor în comisia de examinare pe fiul academicianului Grigore Moisil când am dat examen la Institutul de marină şi am promovat, mi-a dat notă de trecere. (...) Şi azi vă purtaţi portul, vă cântaţi portul şi sunteţi unul din marii furnizori de românism. Mândria de a fi năsăudean se vede pe feţele dumneavoastră. Sunteţi mândri că sunteţi oameni ai locului şi că dintre dumneavoastră s-au ridicat atât de mulţi oameni de seamă", le-a transmis preşedintele năsăudenilor.

Preşedintele a primit din partea primarului Năsăudului, Dumitru Mureşan (PDL), o diplomă de excelenţă şi o plachetă, dar şi o traistă. Băsescu a mulţumit şi a spus că le consideră o dovadă de respect.

Prezentatorul evenimentului l-a scuzat apoi pe preşedinte, motivând că acesta trebuie să plece la Făget, dar şeful statului l-a corectat şi a spus că trebuie să meargă la Frasin, în Bucovina, locul de baştină al soţiei sale, glumind că nu poate lipsi de la un asemenea eveniment, însă nu va pleca chiar imediat de la Năsăud, urmând să mai rămână să vadă şi parada elevilor năsăudeni.

Preşedintele Traian Băsescu a ajuns, duminică la prânz, la sărbătoarea oraşului Năsăud. Preşedintele Traian Băsescu şi soţia sa, Maria Băsescu, au fost întâmpinaţi cu pâine şi sare de oficialităţile locale şi judeţene. Şeful statului a dat mâna cu mulţimea adunată în centrul oraşului Năsăud şi a schimbat câteva cuvinte cu localnicii, primind în dar, de la unul dintre aceştia, o pălărie tradiţională năsăudeană, pe care, de altfel, şi-a pus-o pe cap şi a purtat-o câteva minute. Preşedintele a mai primit şi o curea cu mărgele, în timp ce soţia lui, Maria Băsescu, a primit o pălărie cu flori şi o ie.

Alaiul prezidenţial a parcurs pe jos drumul până în faţa Primăriei pentru a asista la parada portului popular şi reprezentaţiile artistice ale formaţiilor prezente.

La deschiderea festivă a zilelor oraşului au asistat peste cinci mii de oameni.

Preşedintele Traian Băsescu şi soţia sa au urcat pe scenă cu două fetiţe îmbrăcate în costume populare năsăudene, care au şi rămas acolo.

Traian Băsescu urmează să părăsească Năsăudul, îndreptându-se spre zona Bucovinei, pentru a participa la o serbare câmpenescă.

Ajunsă la cea de-a noua ediţie, sărbătoarea oraşului Năsăud se desfăşoară între 24 şi 28, fiind organizată de Casa de Cultură "Liviu Rebreanu" Năsăud, Primăria şi Consiliul Local Năsăud.

Sărbătoarea începe, duminică, printr-o nouă ediţie a "Maialului Elevilor Năsăudeni", o sărbătoare tradiţională a lunii mai dedicată celor mai buni elevi din liceele năsăudene.

De la ora 10.00, elevii au traversat oraşul într-o paradă din care nu va lipsi fanfara şi stegarii călare, apoi primarul Dumitru Mureşan (PDL) a deschis oficial manifestările.

De la ora 13.00, va începe un spectacol artistic susţinut de formaţiile şcolilor din Năsăud, Rebrişoara, Ilva Mică, Maieru şi Salva, dar şi de ansambluri folclorice de copii şi de tineri din alte judeţe, invitate la eveniment.

De la ora 20.00, aceleaşi ansambluri vor susţine recitaluri şi la căminele culturale din cartierele Luşca şi Liviu Rebreanu. Seara se va încheia cu concursul "Miss Năsăud 2009" ce va fi găzduit de sala de nunţi a oraşului.

Zilele oraşului Năsăud vor continua, luni, cu expoziţii de pictură, iconografie, lansări de carte, spectacole de muzică uşoară şi festival-concurs de interpretare de muzică populară "De Ispas la Năsăud".

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Preşedintele Traian Băsescu a spus că a mers la Năsăud să le transmită localnicilor că îi respectă.
 Vizualizări articol: 503 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Preşedintele Traian Băsescu a spus că a mers la Năsăud să le transmită localnicilor că îi respectă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei