Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 1 mai 2009 - Anul XIV, nr. 99 (4085)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Andronescu: Dacă nu vom convinge sindicatele să renunţe la grevă, amânăm teza, sper să nu fie cazul

Vineri, 1 Mai 2009 (15:24:22)
Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a declarat că va încerca, în cadrul întâlnirii de luni, să convingă sindicatele să renunţe la greva programată în ziua în care are loc teza cu subiect unic la Limba română şi că, dacă nu va reuşi, va fi nevoită să reprogrameze această examinare.

"Nu vreau să cred că vom ajunge în situaţia să reprogramăm proba, mai ales după numeroasele semnale primite din partea părinţilor, dar şi a unor profesori care ne-au cerut imperios să nu implicăm copiii în aceste probleme", a declarat, vineri, agenţiei MEDIAFAX, ministrul Educaţiei, prezent la manifestările organizate de PSD în Capitală, cu prilejul zilei de 1 Mai.

Ministrul a spus că, la întâlnirea de luni cu sindicatele, programată pentru ora 12.00, la sediul Ministerului Educaţiei, va fi prezent şi ministrul Finanţelor pentru a discuta concret posibilităţile financiare.

"Aş vrea să semnăm chiar un document, un fel de angajament privind sumele ce ar putea fi alocate educaţiei la rectificare sau privind susţinerea în cazul angajării fondurilor structurale", a mai spus Andronescu.

Ministrul a reamintit că profesorii din Târgovişte cu care s-a întâlnit, joi, nu i-au reproşat nimic, şi că discuţiile au vizat doar soluţiile posibile pentru depăşirea momentului fiananciar dificil. Mai mult, Andronescu a precizat că de la "petrecerea de 1 Mai va pleca cu geanta plină de bileţele".

"Cred că voi pleca cu geanta plină de bileţele, întrucât primesc continuu aşa ceva, de când am venit la sărbătoare", a adăugat Andronescu.

Şeful Guvernului şi ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, au avut, joi, la Palatul Victoria, o discuţie legată de greva din învăţământ şi proiectele de legi în domeniu propuse de Administraţia Prezidenţială. Discuţia a survenit întâlnirii şefului statului cu liderii sindicali din Educaţie.

Premierul Emil Boc a cerut sindicatelor din învăţământ şi profesorilor să renunţe la grevă şi să nu transfere efectele crizei economice asupra elevilor, asigurând că discuţiile Guvernului cu federaţiile sindicale vor continua, dar amintind că orice majorare salarială trebuie să ţină cont de resursele financiare din economie.

El a precizat că poziţia Guvernului este aceeaşi, respectiv că orice mărire salarială în sectorul bugetar trebuie să ţină cont de situaţia dificilă a economiei, arătând că "cumpătarea şi disciplina salarială" sunt o regulă în toată Uniunea Europeană.

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a arătat că este extrem de îngrijorată de decizia sindicatelor de a declanşa greva în zilele tezelor cu subiect unic.

Sindicatele din Educaţie au anunţat că organizează grevă, marţi, când este programată teza unică la Limba şi literatura română.

Liderii federaţiilor din Educaţie vor decide în 11 mai, dacă vor boicota şi cea de-a doua teză cu subiect unic programată pentru 13 mai, astfel cum au anunţat, joi, decizia urmând să fie luată în baza analizării grevei din 5 mai şi a reacţiei Guvernului.

Tot joi, liderii sindicali din învăţământ au anunţat că nu mai susţin Strategia pentru Educaţie şi Cercetare asumată de federaţiile sindicale prin acordul din 24 octombrie 2008.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Andronescu: Dacă nu vom convinge sindicatele să renunţe la grevă, amânăm teza, sper să nu fie cazul.
 Vizualizări articol: 661 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Andronescu: Dacă nu vom convinge sindicatele să renunţe la grevă, amânăm teza, sper să nu fie cazul0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei