Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 30 mar 2009 - Anul XIV, nr. 73 (4059)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Paleologu vrea să întocmească o "hartă a autenticităţii", cu zonele în care s-au păstrat tradiţiile

Luni, 30 Martie 2009 (15:51:04)
Ministrul Culturii, Theodor Paleologu, a declarat, luni, la Baia Mare, că vrea să întocmească o "hartă a autenticităţii" în România, pe care să fie marcate zonele în care s-au păstrat tradiţiile şi obiceiurile populare, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Am un proiect despre care nu vreau să spun foarte multe, care priveşte întocmirea unei «hărţi a autenticităţii», pe care se vor marca elementele de autenticitate şi tradiţiile din ţara noastră. Maramureşul, cu siguranţă, va avea un loc aparte pe aceasta", a declarat ministrul Theodor Paleologu, într-o conferinţă de presă în care a fost întrebat dacă are vreun plan pentru a preveni pierderea tradiţiilor şi a obiceiurilor populare.

El a precizat că o problemă a Ministerului Culturii în ceea ce priveşte păstrarea patrimoniului imaterial o reprezintă lipsa de personal.

"Din păcate, la noi, o singură persoană se ocupă de patrimoniul imaterial. În Franţa sunt 1.400 de persoane care se ocupă doar de aşa ceva. Ministerul Culturii are foarte multe probleme de personal, pentru că, din cauza salariilor mici, foarte mulţi pleacă", a spus Theodor Paleologu.

Acesta a precizat că nu cunoaşte decât prin intermediari Maramureşul, iar ultima dată a fost în judeţ în urmă cu douăzeci de ani, când a participat, alături de tatăl său, la funeraliile lui Nicolae Steinhardt

De altfel, Theodor Paleologu se află, luni, în Maramureş special pentru a participa la manifestările de comemorare a 20 de ani de la moartea lui Nicolae Steinhardt, precum şi pentru lansarea celui mai recent volum din seria de autor Nicolae Steinhardt - "Primejdia mărturisirii - Convorbirile de la Rohia", care conţine dialogurile dintre scriitorul român care s-a călugărit la Mănăstirea "Sfânta Ana" şi Ioan Pintea.

Ministrul s-a deplasat, luni, la mormântul lui Nicolae Steinhardt de la Rohia, iar în cursul serii va susţine o conferinţă publică la Universitatea de Nord Baia Mare despre viaţa şi opera scriitorului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Paleologu vrea să întocmească o \"hartă a autenticităţii\", cu zonele în care s-au păstrat tradiţiile.
 Vizualizări articol: 542 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Paleologu vrea să întocmească o \"hartă a autenticităţii\", cu zonele în care s-au păstrat tradiţiile0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei