Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 9 mar 2009 - Anul XIV, nr. 55 (4041)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Consiliul Concurenţei a declanşat o investigaţie pe piaţa de distribuţie angro a medicamentelor

Luni, 9 Martie 2009 (13:33:11)
Consiliul Concurenţei a declanşat o investigaţie pe piaţa de distribuţie angro a medicamentelor, pe fondul unor suspiciuni privind existenţa unor disfuncţionalităţi de natură anticoncurenţială, a anunţat, luni, instituţia.

"Consiliul Concurenţei este îngrijorat de existenţa unor practici care pot împiedica manifestarea concurenţei cu privire la anumite medicamente, fără a asigura beneficiarilor sau consumatorilor un avantaj corespunzător şi fără a conduce la practicarea în mod durabil a unor preţuri substanţial mai reduse pentru consumatori", a declarat, într-un comunicat, preşedintele autorităţii de concurenţă, Gheorghe Oprescu.

Din informaţiile obţinute prin monitorizarea pieţei şi din cazurile finalizate în cursul anului 2008 de către instituţie, respectiv investigaţiile pe piaţa insulinei şi a dializei, este posibil ca "pe această piaţă, a distribuţiei angro de medicamente, concurenţa să nu funcţioneze în mod optim", se arată în comunicat.

"Această investigaţie nu urmăreşte anchetarea şi sancţionarea anumitor companii, ci vizează examinarea structurii pieţei în acest sector, luat ca un întreg. În cadrul acestei anchete se vor analiza practicile comerciale existente între producătorii şi distribuitorii de medicamente, precum şi posibilele bariere artificiale create ca urmare a acestor practici", a precizat Oprescu.

În acest context, Consiliul Concurenţei invită la discuţii agenţii economici, producătorii şi distribuitorii de medicamente, asociaţiile profesionale, precum şi instituţiile de publice de profil.

"Rezultatele acestei analize sectoriale vor permite Consiliului Concurenţei identificarea măsurilor potrivite pentru a rezolva problemele de concurenţă specifice sectorului şi focalizarea acţiunilor viitoare ale autorităţii de concurenţă, pe cele mai grave încălcări ale Legii concurenţei", potrivit comunicatului remis de Consiliul Concurenţei.

Consiliul Concurenţei a declanşat, din oficiu, în luna octombrie 2008, o investigaţie pe piaţa distribuţiei de produse farmaceutice din România, privind o posibilă încălcare a Legii Concurenţei de către membrii a două asociaţii de distribuitori şi importatori de medicamente.

Astfel, au fost analizate implicaţiile deciziei membrilor Asociaţiei Distribuitorilor şi Importatorilor de Medicamente (ADIM) şi cei ai Asociaţiei Distribuitorilor de Medicamente din România (ADMR) de a sista livrările de medicamente către farmacii şi spitale, pe fondul refuzului Ministerului Sănătăţii Publice de ajustare a preţului medicamentelor, în funcţie de evoluţia cursului valutar.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Consiliul Concurenţei a declanşat o investigaţie pe piaţa de distribuţie angro a medicamentelor.
 Vizualizări articol: 492 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Consiliul Concurenţei a declanşat o investigaţie pe piaţa de distribuţie angro a medicamentelor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei