Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 5 feb 2009 - Anul XIV, nr. 28 (4014)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Buda: Coaliţia va dezbate problema divergenţelor dintre PDL şi PSD pe tema dosarelor lui Năstase

Joi, 5 Februarie 2009 (17:51:02)
Preşedintele Comisiei juridice a Camerei Deputaţilor, Daniel Buda, a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, că subiectul divergenţelor de opinie dintre PDL şi PSD, din comisia juridică a Camerei, pe tema dosarelor lui Adrian Năstase, va fi dezbătut într-o şedinţă a coaliţiei de guvernare.

Democrat-liberalul Daniel Buda a precizat că problema divergenţelor dintre PDL şi PSD referitoare la dosarele liderului PSD Adrian Năstase este "o chestiune care îşi va găsi rezolvarea cu siguranţă în perioada imediat următoare", şi care nu trebuie considerată "o buturugă care să răstoarne carul mare".

Întrebat dacă aceasta este o problemă care să se rezolve în Biroul de Coordonare al Coaliţiei PDL-PSD sau în Biroul Permanent al Camerei, Buda a răspuns: "Şi una, şi alta. Până la urmă, cred că factorii politici implicaţi, şi de o parte şi de alta, vor găsi o cale de a face lucrurile să meargă mai departe".

Preşedintele Comisiei juridice a susţinut că nu trebuie "neapărat" să propună acest subiect pentru a fi analizat de conducerea coaliţiei. "El cred că există deja şi sunt absolut convins o să intre în dezbaterea colegilor", a arătat Buda.

Democrat-liberalul a precizat că, pentru coaliţia de guvernământ, problema bugetului este prioritară în acest moment. "Sigur, şi această problemă (a disputelor PDL-PSD, pe cazul Năstase – n.r.) este una dintre priorităţile pe care trebuie să le rezolvăm", a completat Buda.

Comisia juridicã a Camerei Deputaţilor a respins cu 10 voturi "împotrivă" şi 9 "pentru" propunerea PDL de a întocmi un raport cu recomandarea către plenul camerei Deputaţilor de începere a urmãririi penale a lui Adrian Năstase. Împotriva acestei propuneri au votat 9 reprezentanţi ai PSD şi un reprezentant al minorităţilor naţionale, Mircea Grosaru, iar pentru propunere au votat reprezentanţii PDL.

În urma votului, preşedintele comisiei, Daniel Buda (PDL) a anunţat că se va întocmi un raport cu propunerea către plen privind neînceperea urmăririi penale a deputatului PSD Adrian Năstase.

Această decizie a stârnit, în şedinţă, nemulţumirea deputaţilor PSD din comisie, care au cerut ca raportul comisiei să conţină recomandarea ca Biroul Permanent să solicite din nou Parchetului General documente noi în cazul lui Adrian Năstaste.

Buda a refuzat să supună la vot propunerea PSD, pe motiv că acest demers a mai fost fãcut de două ori, în legislatura trecută, de către comisia juridică.

Deputatul PSD Florin Iordache a declarat că PSD va contesta la Biroul Permanent modul în care a fost condusă şedinţa comisiei şi a spus că este un "abuz" din partea preşedintelui comisiei. Iordache a spus că nimeni nu a făcut propunerea ca raportul comisiei să conţină recomandarea de neîncepere a urmãririi penale a lui Adrian Năstase şi nu a existat un vot al comisiei pe această temă.

El a spus că la şedinţa comisiei juridice a Camerei în care s-a discutat despre dosarele lui Adrian Năstase, preşedintele comisiei, Daniel Buda (PDL) a fost "nervos, pentru că nu a fost în stare să ducă la îndeplinire sarcina de la partid", şi a acuzat PDL că este "un partid care răspunde la comandă" şi care "vroia să înceapă urmărirea penală pentru că pe învinuit îl cheamă Adrian Năstase".

Ulterior acestei dispute, PSD a solicitat, într-un comunicat de presă, reluarea şedinţei comisiei juridice şi supunerea la vot a propunerii social-democraţilor, în cazul dosarelor lui Adrian Năstase, în caz contrar anunţând că îşi rezervă dreptul de a nu mai participa la şedinţele acestei comisii.

"În cursul dezbaterilor, când s-a ajuns la acel punct de pe ordinea de zi, vicepreşedintele Comisei juridice, Florin Iordache, reprezentant al Grupului parlamentar PSD, a prezentat o propunere de răspuns la scrisoarea respectivă şi a solicitat supunerea ei la vot, urmând ca, în funcţie de rezultatul votului, aceasta să fie înaintată Biroului Permanent. În afara oricăror cutume parlamentare, încălcând dreptul la opinie al membrilor comisiei, deputatul Daniel Buda, preşedintele Comisei juridice, a refuzat să supună la vot această propunere. Mai mult, a supus la vot, arbitrar, o propunere proprie şi, pentru că votul i-a fost defavorabil, a suspendat, în mod unilateral, şedinţa Comisiei", se arată în cominicatul PSD.

Social-democraţii consideră "inadmisibilă" o astfel de atitudine şi solicită reluarea şedinţei Comisiei Juridice din momentul în care a fost suspendată şi supunerea la vot a propunerii parlamentarilor PSD. "În caz contrar, deputaţii PSD îşi rezervă dreptul de a nu mai participa la şedinţele Comisiei juridice, conduse de Daniel Buda", mai precizează Florin Iordache.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Buda: Coaliţia va dezbate problema divergenţelor dintre PDL şi PSD pe tema dosarelor lui Năstase.
 Vizualizări articol: 379 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Buda: Coaliţia va dezbate problema divergenţelor dintre PDL şi PSD pe tema dosarelor lui Năstase0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei