Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 15 ian 2009 - Anul XIV, nr. 10 (3996)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Tăriceanu: Solicităm urgent Guvernului Boc să prezinte proiectul bugetului de stat pe 2009

Joi, 15 Ianuarie 2009 (17:02:41)
Preşedintele PNL, Călin Popescu Tăriceanu, a solicitat Guvernului Boc, joi, într-o conferinţă de presă, să prezinte urgent bugetul pe 2009 şi un plan serios anticriză şi să lase deoparte subiectele minore precum numirea de miniştrii şi secretari de stat.

"Noi solicităm urgent Guvernului Boc să prezinte bugetul pe anul 2009 şi să prezinte un plan serios anticriză, să lase deoparte aceste teme care sunt minore: numiri de miniştrii la nicio lună de la instalarea Guvernului, dezbateri serioase acum la PSD cine să fie ministru, se mai reunesc într-o şedinţă, cine să fie secretarii de stat?..credem că este o dovadă de clară incompetenţă a actualului guvern şi a actualei puteri, modul în care înţeleg să gestioneze problemele României în acest moment", a susţinut Tăriceanu.

Liderul PNL a menţionat că "incertitudinea legată de neexistenţa unui buget duce la sistarea investiţiilor" şi că "fiecare zi în care Guvernul Boc nu-şi prezintă bugetul înseamnă o zi de pierderi serioase în România".

În plus, preşedintele PNL a ţinut să spună că Executivul a amînat plata pensiilor majorate, şi ca atare, s-a apucat acum să "retipărească taloanele de pensii".

"Este încă o dovadă a incompetenţei pe care deja ne-au arătat-o, la nicio lună de la preluarea puterii nu sunt în stare să gestioneze această problemă care este extrem de serioasă, a plăţii pensiilor către pensionari", a spus Tăriceanu.

El a povestit că a fost sunat de mama sa, care l-a întrebat: "Ce ştii despre această problemă. Am fost anunţaţi că se amână plata pensiilor. Se plătesc? Nu se plătesc? Când se plătesc, ce pensie vom lua?".

"Este o întrebare firească pe care foarte mulţi pensionari şi-o pun. Guvernul are obligaţia să dea soluţii pentru aceste probleme, să lase temele parazitare deoparte", a conchis liderul opoziţiei.

Ministrul Economiei, Adriean Videanu, a declarat, marţi seară, la finalul întâlnirii conducerilor PSD şi PDL, că ministrul de Finanţe, Gheorghe Pogea, a făcut o informare privind construcţia bugetară, care va fi definitivată joi, urmând ca vineri, în şedinţa de Guvern, să aibă loc o primă dezbatere.

El a precizat că, astfel, Guvernul se poate încadra în termenul de 24 ianuarie pentru depunerea în Parlament a proiectului bugetului de stat pe 2009.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tăriceanu: Solicităm urgent Guvernului Boc să prezinte proiectul bugetului de stat pe 2009.
 Vizualizări articol: 638 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Tăriceanu: Solicităm urgent Guvernului Boc să prezinte proiectul bugetului de stat pe 20091.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei