Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 24 dec 2008 - Anul XIII, nr. 302 (3983)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

FPTR: Românii alocă circa 45 mil.euro pentru pachetele de Revelion, dar numărul lor este în scădere

Duminică, 28 Decembrie 2008 (13:34:24)
Numărul românilor care vor petrece Revelionul în diferite staţiuni din ţară, prin intermediul agenţiilor de turism, a scăzut cu 23% faţă de anul trecut, la 104.000 persoane, în timp ce plecările în străinătate s-au redus cu 38%, cheltuielile totale pentru aceste pachete depăşind 45 milioane de euro.

Astfel, potrivit Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR), cele 104.000 persoane care vor petrece Revelionul în ţară, prin forme de turism organizat, au alocat 142.600.000 lei (circa 38,5 mil.euro), în scădere cu 7% faţă de sumele cheltuite anul trecut.

În acelaşi timp, 12.820 de români au cumpărat pachete în străinătate, costurile ridicându-se la 6,638 milioane euro, în coborâre cu 16%.

Cele mai solicitate staţiuni locale au fost cele de pe Valea Prahovei, unde gradul de ocupare se estimează că va ajunge la 98%.

Oferta de locuri de cazare este în continuare mult depăşită de cerere, ceea ce face ca, în ciuda creşterii tarifelor, hotelurile şi pensiunile să fie pline de Anul Nou.

"Acest aspect se justifică prin faptul că totalul locurilor de cazare disponibile în această zonă în hoteluri nu trece de 30.000, în vreme ce numai Bucureştiul are sute de mii de potenţiali clienţi, de aceea este normal ca, pentru această perioadă să fie o cerere foarte mare", se arată într-un comunicat al FPTR.

Şi în celelalte staţiuni montane cererea a fost mare, ajungându-se la un grad de ocupare de 85% din capacitatea de cazare.

Preţul mediu al unui pachet ajunge la 2.000 lei în staţiunile de la munte, cu 11% peste nivelul din 2007.

Un alt segment solicitat a fost cel al marilor oraşe, unde vor petrece Revelionul aproximativ 40.000 turişti, în hoteluri şi restaurante.

La pensiunile rurale vor fi cazaţi în această perioadă aproximativ 25.000 clienţi, care vor cheltui aproximativ 40 milioane lei.

"Există o categorie de turişti care preferă să-şi petreacă Revelionul în Delta Dunării, însă numărul acestora este cu 50% mai mic faţă de anul trecut", potrivit FPTR.

În plus, aproximativ 18.000 de persoane vor petrece sărbătorile în staţiuni balneoclimatice, ceea ce înseamnă o scădere de 18%.

În medie, pachetele de Revelion costă 1.000-2.000 lei de persoană, cu 10% până la 30% mai mult faţă de perioada similară a anului trecut. Excepţie face Delta Dunării, unde preţurile au coborât cu 20%.

În ceea ce priveşte românii care au ales pachete de Revelion în străinătate, numărul acestora a scăzut cu 38% comparativ cu anul trecut, cele mai solicitate destinaţii fiind Austria, Grecia, Bulgaria, Turcia, Egipt, Franţa şi Tunisia.

Datele nu includ turiştii individuali, care nu au apelat la servicii de turism organizat.

Potrivit Federaţiei, în perioada următoare preţurile vor scădea cu aproximativ 30-50%.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului FPTR: Românii alocă circa 45 mil.euro pentru pachetele de Revelion, dar numărul lor este în scădere.
 Vizualizări articol: 625 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
FPTR: Românii alocă circa 45 mil.euro pentru pachetele de Revelion, dar numărul lor este în scădere0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei