Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 9 dec 2008 - Anul XIII, nr. 289 (3970)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Circa 200 de şoferi din Târgu Mureş participă la un protest pe DE 60 faţă de triplarea taxei auto

Marţi, 9 Decembrie 2008 (14:56:12)
Aproximativ două sute de şoferi din Târgu Mureş participă, marţi, la un protest pe Drumul European E 60, la ieşirea din municipiu spre Sighişoara, fiind nemulţumiţi de triplarea taxei auto de poluare, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Şoferii din Târgu Mureş, cărora li s-au alăturat conducători auto din Reghin, au parcat maşinile pe marginea drumului, iar circulaţia pe ruta respectivă este îngreunată, însă nu este blocată, traficul fiind dirijat de poliţişti.

Participanţii la protest scandează lozinci împotriva premierului Călin Popescu Tăriceanu, căruia îi cer să plece de la Guvern, susţinând că acesta i-a minţit pe oameni. Protestatarii i-au solicitat prefectului Felicia Pop să meargă la faţa locului pentru a discuta cu ei, ameninţând că în caz contrar vor merge ei la Prefectură.

Taxa pe poluarea auto a fost triplată luni, odată cu publicarea în Monitorul Oficial a ordonanţei Guvernului privind modificarea taxei, iar toate persoanele care o vor achita începând de marţi vor plăti după noul sistem de calcul.

În ordonanţa de urgenţă a Guvernului, publicată luni în Monitorul Oficial (MO), nu este menţionată data de la care taxa va fi triplată, astfel că că prevederile actului normativ a intrat în vigoare la momentul publicării în MO.

Ordonanţa menţionează însă că, începând din 15 decembrie, autovehiculele a căror capacitate cilindrică nu depăşeşte 2.000 de centimetri cubi (cmc) şi care sunt înmatriculate pentru prima dată în România sau în alte state membre ale Uniunii Europene sunt exceptate de la plata taxei pe poluare până la data de 31 decembrie 2009.

De asemenea, începând de luni, 8 decembrie, sunt exceptate de la plata taxei auto toate maşinile conforme normelor Euro 5 şi Euro 6, precum şi vehiculele electrice şi hibride.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Circa 200 de şoferi din Târgu Mureş participă la un protest pe DE 60 faţă de triplarea taxei auto.
 Vizualizări articol: 556 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Circa 200 de şoferi din Târgu Mureş participă la un protest pe DE 60 faţă de triplarea taxei auto0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei