Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 5 dec 2008 - Anul XIII, nr. 287 (3968)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Anca Parghel va fi înmormântată duminică, pe Aleea Artiştilor din Cimitirul Bellu

Vineri, 5 Decembrie 2008 (14:42:25)
Anca Parghel, care a murit vineri dimineaţă, la vârsta de 51 de ani, va fi înmormântată duminică, pe Aleea Artiştilor din Cimitirul Bellu, din Bucureşti, au declarat pentru MEDIAFAX apropiaţi ai familiei.

De asemenea, familia încearcă să aducă vineri în Capitală trupul neînsufleţit al artistei, pentru ca sâmbătă să aibă loc un priveghi, astfel ca prietenii şi admiratorii săi să-şi poată lua rămas bun.

"Încercăm să grăbim lucrurile, să o ducem pe mama cât mai repede la Bucureşti. Sunt destule probleme cu actele, umblu, alerg şi mă bucur că primesc sprijin din partea oamenilor de aici, care au apreciat-o pe mama. Încerc, mai târziu, să dau o declaraţie de presă", a declarat Tudor Parghel corespondentului MEDIAFAX.

Conducerea Spitalului Judeţean Timişoara îi aşteaptă pe cei doi fii ai artistei să aducă documentele prin care solicită preluarea trupului cântăreţei, pentru a fi transportat în Capitală.

Tudor şi Ciprian Parghel vor cere să nu mai fie făcută necropsia, solicitare care poate fi aprobată în cazul unei boli foarte grave.

În cursul dimineţii de vineri, la Spitalul Judeţean din Timişoara a mers şi un admirator al cântăreţei Anca Parghel, care a considerat că este firesc să îi aducă un buchet de flori ca un ultim omagiu. Bărbatul a mers la Spitalul Judeţean din Timişoara, dar nu a fost lăsat să ducă buchetul de flori în salonul în care a fost internată Anca Parghel, astfel că a lăsat florile la asistentele de la spital.

Anca Parghel suferea de cancer ovarian, cu care a fost diagnosticată în iunie 2008. Ea a murit vineri dimineaţă, la vârsta de 51 de ani, la Spitalul Judeţean din Timişoara, unde era internată la secţia de terapie intensivă.

Anca Parghel s-a născut la Câmpulung Moldovenesc, în 1957, a urmat cursurile liceului de muzică din Iaşi, apoi pe cele ale Conservatorului. A predat canto, pian şi improvizaţie la liceul de muzică din Suceava, în Bucureşti, la Conservator, şi, începând cu 1980, a predat diferite ateliere în Belgia, Bruges, în Germania (Honnover, Ravensburg, Leipzig Conservatory, Munchen, Oldenburg), în Marea Britanie (Silsoe and Cleolaine Workshops) şi în Republica Moldova (Chişinău).

A participat la marile festivaluri de jazz începând din 1984 (Bucureşti, Braşov, Sibiu, Costineşti, Iaşi, Nurenberg, Leipzig, Varşovia, Leverkussen, Viena, Liege, Tubingen, Munchen, Linz, Zagreb, Varna, Lomza, Bratislava), dar a susţinut recitaluri şi în cluburi din România, Bulgaria, Germania, Belgia, Austria, Elveţia.

De-a lungul carierei a cântat alături de muzicieni români precum Johnny Răducanu, Mircea Tiberian, Garbis Dedeian, dar şi cu nume celebre din jazz-ul mondial (Billy Hart, Archie Shepp, Larry Coryell, Jean-Louis Rassinfosse, Phillipp Catherine, Marc Levine, Claudio Roditi, Thomas Stanko, Ricardo Del Fra, Stephane Galland, Jon Hendricks Band, Klaus Ignatzek etc.).

A locuit o perioadă în Bruxelles, Belgia, unde a activate la catedra de jazz vocal la Brussels Royal Conservatory Of Music Lemmens Music Conservatory. A continuat să participe la diferite evenimente de jazz din Belgia, Germania, Olanda în diferite formule - trio, cvartet, cvintet -, alături de Ciprian Parghel - bass, Tudor Parghel - tobe, Kurt Bulteel – pian sau Paolo Radoni - chitara.

De-a lungul carierei sale, a înregistrat peste 15 albume, fiind deseori comparată de critici cu Yma Sumac, Maria Callas sau Ella Fitzgerald. Printre albumele pe care le-a înregistrat se numără "Soul, My Secret Place" (1987), "Magic Bird", cu Mircea Tiberian (1988), "Ron und Tania" (1991), "Is That So?" (1992), "Airballoon", "Beautiful Colours", "Carpathian Colours" (1994), "Jazz, My Secret Soul" (1994), "Indian Princess" (1995), "Midnight Prayer" (1996), "Primal Sound" (1999)

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Anca Parghel va fi înmormântată duminică, pe Aleea Artiştilor din Cimitirul Bellu.
 Vizualizări articol: 750 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Anca Parghel va fi înmormântată duminică, pe Aleea Artiştilor din Cimitirul Bellu0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei