Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 1 dec 2008 - Anul XIII, nr. 283 (3964)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Presa internaţională comentează rezultatele alegerilor din România

Luni, 1 Decembrie 2008 (16:42:38)
Presa internaţională analizează rezultatele alegerilor parlamentare din România, constatând că nu există un câştigător clar, situaţie care va conduce la negocieri complicate pentru formarea viitorului guvern.

"Deşi clasaţi pe poziţia a treia, liberalii vor juca un rol-cheie în formarea viitorului guvern, în contextul în care nu s-a conturat nicio majoritate clară în urma alegerilor", comentează Agenţia France-Presse, notând că PNL şi PDL au ajuns împreună la putere în 2004, dar alianţa DA s-a destrămat în 2007, "victima conflictului între preşedintele Traian Băsescu şi premierul Călin Popescu Tăriceanu".

"Forţele de centru-stânga şi democrat-liberalii, la egalitate în urma alegerilor din România", titrează Reuters, anunţând că cele două mari formaţiuni au obţinut aproximativ 33 la sută din sufragii.

"Popularitatea PSD a crescut în ultimele săptămâni, atrăgând electoratul graţie unor promisiuni privind o mai bună protecţie socială în contextul crizei economice internaţionale", adaugă Reuters.

"Rezultatele provizorii arată că formaţiunea de centru susţinută de preşedintele Traian Băsescu pare să fi obţinut cele mai multe voturi în urma alegerilor parlamentare din România. Dacă rezultatele parţiale se vor confirma, niciunul dintre partide nu va avea majoritate în Parlamentul de la Bucureşti", scrie Canadian Press.

Agenţia Associated Press anticipează că, în contextul rezultatelor care arată că niciun partid nu va avea majoritate în Parlament, "vor urma negocieri dure pentru formarea unei coaliţii".

Şi Bloomberg observă că nu există un câştigător clar al alegerilor legislative, constatând prezenţa slabă la urne a românilor (aproximativ 40 la sută).

"Cei aproximativ 18 milioane de români cu drept de vot au fost chemaţi la urne pentru a decide ce partid poate face faţă crizei economice globale. Românii se tem de diminuarea creşterii economice, care ar putea conduce la creşterea şomajului şi pierderea investiţiilor străine, în condiţiile în care moneda naţională se depreciază şi pieţele fluctuează. Mulţi cetăţeni au preferat să plece în vacanţă, departe de locurile în care ar fi trebuit să voteze, mai ales că alegerile au coincis cu Ziua Naţională", încheie Bloomberg.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Presa internaţională comentează rezultatele alegerilor din România.
 Vizualizări articol: 645 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Presa internaţională comentează rezultatele alegerilor din România0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei