Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 26 nov 2008 - Anul XIII, nr. 279 (3960)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Stolojan consideră că este corect ca partidele să îşi cumpere în rate terenurile aferente sediilor

Miercuri, 26 Noiembrie 2008 (16:37:48)
Prim-vicepreşedintele PDL Theodor Stolojan a criticat, miercuri, prevederile legii 229/ 2008, potrivit cărora cei care au luat apartamente luxoase ca locuinţe de serviciu să poată acum să le cumpere, dar a precizat că este corect ca partidele să îşi compere în rate terenurile aferente sediilor.

Stolojan a precizat că este corect că această lege prevede ca partidele politice să poată să-şi cumpere, în rate, cu avans de 30%, terenurile aferente sediilor lor.

"Partidele politice fac parte din democraţie şi trebuie sprijinite de statul român şi în ceea ce priveşte activele care sunt necesare desfăşurării activităţii lor, în condiţii corecte şi echitabile. Aceasta este o problemă pe care toţi românii o înţeleg. Dar nu înţeleg că, prin aceeaşi lege, se face o măgărie şi anume scoaterea a sute de apartamente de lux şi punerea lor în vânzare directă către cei care beneficiază de ele ca locuinţe de serviciu”, a spus Stolojan.

El a adăugat că acest lucru este incorect faţă de cetăţeni şi este "o măgărie făcută de Guvern, împreună cu PSD".

Potrivit unui articol publicat, miercuri, de cotidianul "Gândul", partidele şi-au votat dreptul de a cumpăra cu avans 30% şi plata în rate pe o perioadă de cinci ani terenurile de mii de metri pătraţi aferente sediilor.

Ziariştii de la "Gândul" arată că iniţial, proiectul de lege pentru aprobarea Ordonanţei Guvernului privind vânzarea imobilelor RAAPPS aprobat de Parlament prevedea vânzarea locuinţelor prin negociere directă iar preşedintele Traian Băsescu a refuzat să promulge legea şi a trimis-o spre reexaminare parlamentarilor.

Parlamentul a adoptat, însă, proiectul de lege, după ce a fost reexaminat de Senat şi votat în data de 15 octombrie de Camera Deputaţilor, prin care "terenurile proprietate privată a statului, aferente construcţiilor care sunt închiriate partidelor politice, în condiţiile legii, sau care au fost vândute partidelor politice... vor fi vândute acestora la valoarea de circulaţie... cu plata în rate pe o perioadă de cinci ani, cu un avans de minimum 30 la sută".

Prevederea a fost "inclusă, pe blat", la reexaminarea legii de aprobare a Ordonanţei Guvernului privind vânzarea unor imobile proprietate privată a statului, aflate în administrarea Regiei Autonome Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat (RAAPPS), se arată în articolul din "Gândul".

Potrivit sursei citate, parlamentarii au împărţit patrimoniul Regiei Protocolului de Stat între partidele politice şi chiriaşii din apartamentele de bloc iar aceeaşi lege se ocupă de 400 de apartamente de bloc care vor trece de la RAAPPS la Primăria Capitalei, iar în acest fel majoritatea chiriaşilor regiei vor scăpa de cumpărarea locuinţelor prin licitaţie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Stolojan consideră că este corect ca partidele să îşi cumpere în rate terenurile aferente sediilor.
 Vizualizări articol: 550 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stolojan consideră că este corect ca partidele să îşi cumpere în rate terenurile aferente sediilor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei