Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 26 nov 2008 - Anul XIII, nr. 279 (3960)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Geoană: PSD nu exclude nici un fel de colaborare după 30 noiembrie, inclusiv cu PDL

Miercuri, 26 Noiembrie 2008 (15:15:33)
Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că nu exclude nici un fel de colaborare după 30 noimebrie, inclusiv cu PDL, el precizând însă că PSD va iniţia negocierile pentru formarea unei majorităţi parlamentare mai întâi cu partidele mici.

Întrebat dacă exclude o colaborare cu PDL pentru formarea unei majorităţi parlamentare după 30 noiembrie, Geoană a precizat: "Nu exclud niciun fel de colaborare după 30 noiembrie, dar vom începe într-o logică firească a conversaţiei, cu partidele mai mici. Nimic nu este de exclus după 30 noiembrie", a subliniat Geoană.

El a arătat că există o preferinţă a PSD de a forma un guvern monocolor cu sprijin în Parlament, chiar în condiţiile în care PSD ar obţine, în urma alegerilor, majoritatea parlamentară.

Geoană a spus că în seara de 30 noiembrie, BPN al PSD va face o analiză a scorului şi va lansa o invitaţie de creare de majoritate, în jurul PSD, către partidele parlamentare.

Întrebat care va fi prima formaţiune politică parlamentară căreia PSD îi va înainta invitaţia de a crea o majoritate în Legislativ, Geoană a răspuns: "Nu ştiu. Vom vedea în seara respectivă, funcţie de scor. Vom intra în discuţii cu celelalte partide, cu cele mai mici, cu cele mai mari".

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, la Realitatea TV, că, în viitorul guvern vor fi minim două partide. Unul dintre moderatori a apreciat, în acest context, că unul dintre cele două partide va trebui, în acea situaţie, să renunţe la funcţia de premier, în condiţiile în care, în prezent, cele mai importante trei partide şi-au desemnat candidaţi pentru acest post. Preşedintele a răspuns: "Da, avem această înţelepciune".

Şeful statului a declarat, de asemenea, că nu el se va ocupa de alcătuirea unei majorităţi după alegeri, ci acela desemnat premier.

"Mi-aş dori un guvern de 60-65-70 la sută", a mai spus Băsescu, susţinând totodată că "orice este sub 50 la sută nu este legitim pentru democraţie" şi că nu exclude "o mare coaliţie".

Preşedintele a mai apreciat că, în perioade de criză economică, se aplică mai degrabă măsuri de dreapta decât de stânga, fiind necesare reduceri ale cheltuielilor bugetare. La intervenţia unuia dintre moderatori, Băsescu a admis că nu crede în premieri de stânga în perioade de criză economică.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Geoană: PSD nu exclude nici un fel de colaborare după 30 noiembrie, inclusiv cu PDL.
 Vizualizări articol: 454 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Geoană: PSD nu exclude nici un fel de colaborare după 30 noiembrie, inclusiv cu PDL0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei