Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 21 nov 2008 - Anul XIII, nr. 275 (3956)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Tăriceanu: Dacă mă uit la capitalul românesc, mă apucă întristarea

Vineri, 21 Noiembrie 2008 (14:00:17)
Efectele crizei financiare ar putea fi cu mult diminuate dacă în România ar exista o economie cu capital autohton puternic, nu dominată de marile companii străine, iar iniţiative precum crearea Companiei Naţionale Energetice au scopul de a întări capitalul românesc, a afirmat premierul Tăriceanu.

"Efectele acestei crize ar putea fi mult diminuate dacă în România am putea avea o economie cu capital românesc puternic. În momentul de faţă economia românească e dominată de marile companii cu capital străin, iar acestea îşi vor diminua investiţiile în această perioadă. Nu acelaşi lucru s-ar fi întâmplat dacă am fi avut o economie cu capital românesc puternic. Dacă o să mă uit însă la ce înseamnă capital românesc, pe mine mă apucă întristarea", a declarat, vineri, primul-ministru într-o dezbatere cu studenţii ASE.

Tăriceanu a arătat că scopul înfiinţării Companiei Naţionale Energetice a fost tocmai acela de a crea o companie românească puternică în stare să se extindă şi pe piaţa regională. Premierul a adăugat că decizia de a nu mai privatiza CEC-ul a fost şi ea bună, deoarece banca a reuşit să crească de la o cotă de piaţă de 4% până la aproape 10%.

Primul-ministru a arătat că cea mai mare companie cu capital românesc este în prezent Arabesque, cu o cifră de afaceri de 700 milioane euro.

"În condiţiile acestea, nu o să putem face competiţie cu celelalte ţări europene şi nu atât cu ţările din Vest, ci cu ţările din zona Europei Centrale", a spus Tăriceanu.

Şeful Executivului a adăugat că nu au mai rămas societăţi care să se transforme în companii cu capital românesc puternic, dar cele care există trebuie sprijinite în special la export pentru a continua creşterea economică.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tăriceanu: Dacă mă uit la capitalul românesc, mă apucă întristarea.
 Vizualizări articol: 514 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tăriceanu: Dacă mă uit la capitalul românesc, mă apucă întristarea0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei