Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 19 nov 2008 - Anul XIII, nr. 273 (3954)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Băsescu: Cred că eliminarea taxei auto va fi pe mai mult de şase luni, este o măsură necesară

Miercuri, 19 Noiembrie 2008 (14:46:48)
Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, la Galaţi, că, în opinia sa, eliminarea taxei auto se va face pe mai mult de şase luni, apreciind că măsura "nu este rea sau bună" ci "necesară".

Întrebat, după întâlnirea cu conducerea combinatului siderurgic ArcelorMittal Galaţi, în legătură cu măsura de suspendare, pe o perioadă de până la 6 luni, a taxei de poluare auto percepută la achiziţia de vehicule noi, Traian Băsescu a răspuns: "Cred că va fi pe mai mult de şase luni. Şi eu nu discut dacă este bună sau rea, ci spun că este necesară. Punct".

Premierul Călin Popescu Tăriceanu s-a aflat, miercuri dimineaţă, pentru 45 de minute, la Palatul Cotroceni, unde a discutat cu preşedintele Traian Băsescu despre soluţiile pentru scutirea de la plata taxei de primă înmatriculare, pentru maşinile noi, în condiţiile crizei economice mondiale.

Traian Băsescu a vizitat, luni seară, uzinele Ford de la Craiova, declarând că se va întâlni, înaintea şedinţei de Guvern de miercuri, cu premierul Călin Popescu Tăriceanu pentru a găsi soluţii pentru înlăturarea taxei de primă înmatriculare la maşinile noi.

El menţionat că scutirea de la plata taxei de primă înmatriculare pentru maşinile noi este o necesitate atât pentru producătorul american de automobile, cât şi pentru uzinele Dacia.

Guvernul va suspenda pe o perioadă de 3-6 luni taxa de poluare auto percepută la achiziţia de vehicule noi, pentru a limita importurile de maşini vechi, a anunţat, luni, premierul Călin Popescu Tăriceanu.

El a precizat, într-o conferinţă de presă susţinută la Guvern, că a avut consultări, săptămâna trecută, cu directorul general al grupului Renault România şi al Automobile Dacia privind perspectivele întreprinderii şi că va avea astfel de discuţii şi cu celelalte companii din domeniu, astfel încât să poată fi introduse măsurile adecvate de protejare a industriei interne de profil.

"Eu am spus că importurile de vehicule second-hand vor omorî piaţa internă şi astăzi lucrurile se văd şi au o amploare deosebită. Există o mare îngrijorare la Dacia şi mă bucură că preşedintele a abordat acest subiect. Voi avea o consultare cu preşedintele pe acest subiect şi foarte rapid voi decide la nivelul Guvernului câteva măsuri care să ducă la limitarea acestor importuri. Cea mai eficientă măsură este suspendarea importurilor prin anularea taxei pentru maşinile noi. Practic, păstrăm taxa pentru maşinile second-hand. Vedem cum reacţionează piaţa, o mai extindem încă trei luni, după aceea vedem ceea ce este de făcut, găsim o altă formulă, nu ştiu, dar trebuie făcut ceva fără îndoială", a spus Tăriceanu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băsescu: Cred că eliminarea taxei auto va fi pe mai mult de şase luni, este o măsură necesară.
 Vizualizări articol: 407 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Băsescu: Cred că eliminarea taxei auto va fi pe mai mult de şase luni, este o măsură necesară0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei