Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 31 oct 2008 - Anul XIII, nr. 257 (3938)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Salariile majorate pentru profesori, condiţionate de legea salarizării unice şi de performanţe

Vineri, 31 Octombrie 2008 (13:48:25)
 Salariile majorate cu 50% pentru profesori vor fi acordate începând cu plata drepturilor salariale aferente lunii aprilie 2009, dar în condiţii care vor fi stabilite prin legea de salarizare unitară a bugetarilor, pe baza unor criterii de performanţă şi în raport cu calitatea actului de învăţământ.

"Valoarea coeficientului de multiplicare 1,000 a salariilor personalului didactic din învăţământ, stabilită prin Legea 221/2008 pentru aprobarea OG 15/2008 privind creşterile salariale care se vor acorda în anul 2008 personalului din învăţământ, se va aplica începând cu plata drepturilor salariale aferente lunii aprilie 2009, în condiţiile prevăzute de legea unitară de salarizare a personalului din sectorul bugetar şi ţinând seama de gradul de îndeplinire a criteriilor de performanţă, de creşterea competitivităţii şi calităţii actului de învăţământ", se arată în ordonanţa de urgenţă prin care Guvernul a amânat până în aprilie 2009 majorarea cu 50% a salariilor profesorilor.

În actul normativ se mai arată că valoarea coeficientului de multiplicare 1,000 a salariilor personalului didactic din învăţământ, aplicabilă în perioada ianuarie-martie 2009 inclusiv, va fi stabilită prin actele normative care vor reglementa creşterile salariale acordate în 2009 personalului din sectorul bugetar.

Ordonanţa de urgenţă prin care Guvernul a decis, marţi, să amâne până în luna aprilie 2009 termenul de aplicare a legii privind majorarea cu 50% a salariilor profesorilor a fost publicată, vineri, în Monitorul Oficial.

Camera Deputaţilor a aprobat, în unanimitate, la finele lunii septembrie, Ordonanţa Guvernului nr. 15 din 30 ianuarie 2008 privind creşterile salariale ce se vor acorda în anul 2008 personalului din învăţământ, care prevede creşterea cu 50% a salariilor ân domeniul educaţiei, Camera fiind for decizional în privinţa acestui act normativ.

Legea privind creşterile salariale care se vor acorda în anul 2008 personalului din învăţământ, promulgată de preşedintele Traian Băsescu, a fost publicată, marţi după-amiază, în Monitorul Oficial.

În aceeaşi zi, Guvernul a decis, prin ordonanţă de urgenţă, ca termenul de aplicare a legii privind majorarea cu 50% a salariilor profesorilor să fie prorogat până la 1 aprilie 2009.

Federaţia "Spiru Haret" a cerut Parlamentului, într-o scrisoare deschisă, să se întrunească în regim de urgenţă şi să respingă ordonanţa, premierul Tăriceanu anunţând însă că Guvernul va identifica în această situaţie şi alte soluţii pentru a bloca majorarea cu 50% a salariilor pentru cadrele didactice.

Federaţia Educaţiei Naţionale (FEN) a decis, vineri, să intre în grevă de avertisment de două ore în 10 noiembrie şi să declanşeze greva generală din 18 noiembrie, urmând să organizeze un pichet la sediul Parlamentului în ziua dezbaterii ordonanţei de amânare a majorării salariilor profesorilor.

Consiliul Naţional al Federaţiei Educaţiei Naţionale a decis astfel să coreleze acţiunile de protest faţă de decizia de amânare a aplicării legii de majorare a salariilor cadrelor didactice cu cele ale Federaţiei Alma Mater şi Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Salariile majorate pentru profesori, condiţionate de legea salarizării unice şi de performanţe.
 Vizualizări articol: 619 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Salariile majorate pentru profesori, condiţionate de legea salarizării unice şi de performanţe3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei