Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 31 oct 2008 - Anul XIII, nr. 257 (3938)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Iniţiatorii de apeluri abuzive din reţele mobile către 112 vor fi avertizaţi prin SMS-uri

Vineri, 31 Octombrie 2008 (15:37:38)
Clienţii utilizatorilor de telefonie mobilă care vor iniţia apeluri abuzive către serviciul de urgenţă 112 vor primi mai multe SMS-uri de avertisment pe terminal, potrivit unei decizii adoptate, joi, de preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Comunicaţii (ANC).

"După ce Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS), împreună cu operatorii şi autorităţile vor încheia protocoalele cu Sistemul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă (SNUAU) şi vor implementa sistemul, cei care vor suna abuziv la numărul unic de urgenţă 112 vor fi bombardaţi cu SMS-uri. Acest lucru se va întâmpla în cel mult 30 de zile de la intrarea în vigoare a deciziei", se arată într-un comunicat al ANC remis, vineri, agenţiei MEDIAFAX.

"Bombardamentul cu SMS-uri" va fi aplicat timp de trei luni, urmând ca după această perioadă ANC să evalueze impactul pe baza statisticilor furnizate de operatorul sistemului şi să decidă continuarea bombardamentului cu SMS-uri sau implementarea unor alte metode menite să limiteze abuzurile.

Decizia mai stabileşte şi condiţiile tehnice şi economice de realizare a comunicaţiilor către SNUAU şi măsurile necesare pentru a asigura disponibilitatea informaţiilor de localizare şi identificare ale abonaţilor.

"Această decizie a fost elaborată pentru a completa cadrul normativ necesar implementării soluţiei de localizare a apelantului agreate în cadrul grupului de lucru format din Ministerul Comunicaţiilor, STS, ANC, Romtelecom şi operatorii de telefonie mobilă, astfel încât România să evite continuarea procedurii declanşate de Comisia Europeană pentru nerespectarea prevederilor europene legate de funcţionarea numărului unic de urgenţă 112", se mai spune în comunicat.

La nivelul anului 2007, numărul apelurilor false către 112 s-a ridicat la 33 de milioane, dintr-un total de 39 de milioane.

Potrivit ministrului Comunicaţiilor, Karoly Borbely, SNUAU va face posibilă, până la finele lunii noiembrie, localizarea apelurilor efectuate de pe telefoane mobile din toate reţelele operatorilor de profil.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Iniţiatorii de apeluri abuzive din reţele mobile către 112 vor fi avertizaţi prin SMS-uri.
 Vizualizări articol: 367 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Iniţiatorii de apeluri abuzive din reţele mobile către 112 vor fi avertizaţi prin SMS-uri0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei