Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 24 oct 2008 - Anul XIII, nr. 251 (3932)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Lavinia Şandru contestă la Tribunalul Bucureşti decizia BEM de respingere a candidaturii sale

Vineri, 24 Octombrie 2008 (16:30:17)
Lavinia Şandru a contestat vineri, la Tribunalul Bucureşti, decizia BEM de respingere a candidaturii sale ca independentă într-un colegiu uninominal din sectorul 3, declarându-şi nelămurirea privind necesitatea depunerii a patru liste originale cu semnături, conform deciziei Guvernului.

"Nu puteam să-mi bat joc de oameni, să-i pun să scrie de patru ori toate datele şi să semneze de patru ori. Am considerat că într-un stat de drept pot să mă folosesc de mijloacele pe care ni le pune la dispoziţie ordinea de drept. În loc să-i stresez pe cetăţeni pe stradă, am apelat la un notariat în loc să abuzez de timpul acestora", a declarat Lavinia Şandru, după ce a depus contestaţia.

Ea şi-a arătat nelămurirea cu privire la necesitatea depunerii a patru liste originale cu semnături de susţinere, conform ordonanţei, în condiţiile în care două dosare se păstrează la BEM, unul ajunge la tribunal şi unul este returnat candidatului.

Conform avocatului Laviniei Şandru, Alexandru Florescu, în decizia BEM nu se regăseşte motivarea cu privire la încălcarea articolului 30 din lege, ci doar motivarea cu privire la presupusa încălcare a dispoziţiilor articolului 30.1 litera C din lege, ca urmare a folosirii metodei de interpretare gramaticală a normei juridice.

Mai mult, avocatul Florescu a mai arătat că în decizia BEM nu se precizează normele în baza cărora a fost analizată şi respinsă cererea Laviniei Şandru.

Instanţa de judecată se află în pronunţare, urmând să dea o hotărâre în cursul zilei de vineri.

Biroul Electoral Muncipal Bucureşti a respins candidatura Laviniei Şandru, ca independent, pentru un mandat de deputat în Sectorul 5, motivaţia fiind că aceasta a depus doar o listă originală şi trei copii legalizate cu semnături, în loc de patru exemplare originale.

Deputatul Lavinia Şandru a anunţat, marţi, că îşi va depune candidatura ca independent pentru Colegiul de deputat 22 – Cotroceni, după ce a demisionat din PIN, unde era prim-vicepreşedinte, şi a afirmat că intenţionează să ducă în viitorul Parlament spiritul partidului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Lavinia Şandru contestă la Tribunalul Bucureşti decizia BEM de respingere a candidaturii sale.
 Vizualizări articol: 534 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Lavinia Şandru contestă la Tribunalul Bucureşti decizia BEM de respingere a candidaturii sale0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei