Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 24 oct 2008 - Anul XIII, nr. 251 (3932)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Bugetarii anunţă că ies în stradă după ce Băsescu a promulgat majorarea salariilor profesorilor

Vineri, 24 Octombrie 2008 (14:11:48)
Celelalte categorii de bugetari, cu excepţia cadrelor didactice, ameninţă cu proteste dure şi greve generale pe termen nelimitat pentru creşteri salariale de 50 la sută, după ce preşedintele Traian Băsescu a promulgat legea de majorare a salariilor cadrelor didactice.

Funcţionarii publici îşi respectă calendarul acţiunilor anunţate, respectiv greva generală pe 13 noiembrie, cerând o creştere salarială egală cu a profesorilor, considerând bună decizia preşedintelui de a promulga legea de majorare cu 50 la sută a salariilor cadrelor didactice, a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, preşedintele Federaţiei Sed Lex, Vasile Marica.

"Băsescu a luat o decizie bună azi (vineri - n.r.), este o decizie comună a Parlamentului şi Preşedinţiei. Acum trebuie să vedem ce facem cu administraţia, vom ţine presiunea pe Guvern", a precizat Marica.

La rândul lor, sindicaliştii din sănătate spun că nu renunţă la proteste, ci le vor intensifica.

"Dacă Băsescu a promulgat legea de majorare a salariilor profesorilor, şi noi vom menţine tonusul de protest. Aşteptăm oferta ministrului Eugen Nicolăescu din 3 noiembrie", a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, preşedintele Federaţiei Sanitas, Marius Petcu.

Conducerea Alianţei Naţionale a Sindicatelor Bugetarilor Sed Lex anunţa, în urmă cu două săptămâni, că amână greva generală a funcţionarilor, programată pentru 16 octombrie, până în 13 noiembrie, pentru că mai multe sindicate membre nu sunt pregătite şi au cerut un răgaz pentru a-şi mobiliza mai bine membrii, revendicările fiind aceleaşi, acordarea creşterii salariale de 50 la sută pentru tot sistemul bugetar.

Federaţia Sanitas ameninţă cu un miting în Capitală pe 4 noiembrie şi cu greva generală pe 20 noiembrie, aşteptând oferta de majorare salarială promisă de ministrul Eugen Nicolăescu până pe 3 noiembrie. Sindicaliştii din sănătate cer majorări salariale de 50-60 la sută.

Ministrul Eugen Nicolăescu a declarat, vineri, la Congresul Federaţiei Sanitas, că este de acord cu o creştere a salariilor în domeniul sanitar, dar nu poate prezenta un procent pentru că nu are legea bugetului pe 2009 şi nu se ştie dacă va mai fi la conducerea instituţiei după alegerile din noiembrie.

Reprezentanţii Federaţiei Sanitas i-au cerut lui Nicolăescu să încheie un acord în care să fie prevăzute "lucruri concrete", creşteri salariale, sporuri.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bugetarii anunţă că ies în stradă după ce Băsescu a promulgat majorarea salariilor profesorilor.
 Vizualizări articol: 471 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bugetarii anunţă că ies în stradă după ce Băsescu a promulgat majorarea salariilor profesorilor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei