Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 24 oct 2008 - Anul XIII, nr. 251 (3932)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Băsescu speră că majorarea salariilor profesorilor nu va genera tensiuni sindicale

Vineri, 24 Octombrie 2008 (16:32:11)
Preşedintele Traian Băsescu a făcut vineri, după promulgarea legii creşterii salariilor profesorilor, un apel la sindicate pentru ca acestea să nu producă tensiuni, dând asigurări că, după alegeri, dacă va exista un guvern responsabil, ideea "salarii contra performanţă" va rămâne deschisă.

Băsescu a spus că prin promulgarea legii de creştere a salariilor profesorilor concomitent cu semnarea de către liderii principalelor sindicate din educaţie a Strategiei Miclea s-au creat premisele unui pact "salarii contra reformă şi performanţă".

"Am speranţa că majorarea salariilor profesorilor nu va genera în acest moment tensiuni sindicale. Fac un apel în acest sens la sindicate", a spus Băsescu menţionând că unele dintre sindicate "au fost stimulate să reacţioneze împotriva creşterii salariilor profesorilor, unele fără să o spună deschis".

El a amintit că în prezent se intră pe "ultima sută de metri pentru alegeri".

"Corect ar fi să aşteptăm terminarea alegerilor şi numirea unui nou guvern. Vă garantez că în situaţia în care, după alegeri, vor avea un guvern responsabil ideea de salarii contra reformă şi performanţă rămâne deschisă, iar ideea salarii şi gata, pentru voturi s-a închis şi sper să rămână închisă", a spus Băsescu.

El a mai declarat că sumele pentru creşterea salariilor profesorilor sunt nesemnificative în raport cu sumele destinate investiţiilor în infrastructură.

"Vă asigur pe dumneavoastră, dar în primul rând pe români şi pe analişti, că nu poate fi vorba de afectarea investiţiilor prin creşterea salariilor profesorilor, şi dacă va fi nevoie, după alegeri, ale funcţionarilor publici şi ale celor din sănătate contra performanţă", a spus Băsescu.

Celelalte categorii de bugetari, cu excepţia cadrelor didactice, ameninţă cu proteste dure şi greve generale pe termen nelimitat pentru creşteri salariale de 50 la sută, după ce preşedintele Traian Băsescu a promulgat legea de majorare a salariilor cadrelor didactice.

Funcţionarii publici îşi respectă calendarul acţiunilor anunţate, respectiv greva generală pe 13 noiembrie, cerând o creştere salarială egală cu a profesorilor, considerând bună decizia preşedintelui de a promulga legea de majorare cu 50 la sută a salariilor cadrelor didactice, a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, preşedintele Federaţiei Sed Lex, Vasile Marica.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băsescu speră că majorarea salariilor profesorilor nu va genera tensiuni sindicale.
 Vizualizări articol: 486 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 1 vot
Băsescu speră că majorarea salariilor profesorilor nu va genera tensiuni sindicale4.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei