Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 22 oct 2008 - Anul XIII, nr. 249 (3930)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Geoană: După parlamentare România trebuie să devină un imens şantier de construcţii de case

Miercuri, 22 Octombrie 2008 (14:31:16)
Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat, miercuri, la Constanţa, că România trebuie să devină un imens şantier după alegerile parlamentare pentru că este nevoie să fie construite sute de mii de locuinţe pentru tineri şi pentru persoanele cu probleme sociale, transmite corespondentul MEDIAFAX..

Liderul social-democrat s-a aflat, miercuri, la Constanţa, fiind invitat de către primarul Radu Mazăre şi preşedintele Consilului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, să participe la începerea lucrărilor la un cartier de locuinţe destinate tinerilor cu vârsta de până în 35 de ani, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Mircea Geoană a dat mâna cu zeci de persoane din zonă, din cele câteva sute prezente la festivitate, iar la un moment dat o femeie i-a spus că arată mai bine decât atunci când l-a văzut ultima dată. "Nu ştiu doamnă, poate au băgat ceva în sondaje", a venit răspunsul lui Geoană.

Preşedintele PSD a spus că modelul realizat de echipa Mazăre la Constanţa trebuie preluat şi transpus la nivelul întregii ţări.

"După 30 noiembrie viitorul guvern va trebui să spună că România trebuie să devină un imens şantier, că România trebuie să construiască pentru tinerii săi, pentru cei cu probleme sociale, pentru cei care trebuie să primească sprijin din partea statului. Dacă la Constanţa Radu Mazăre şi echipa sa vor să construiască pentru 16.000 de tineri, România poate şi trebuie să construiască peste 400.000 de locuinţe. Să intre într-un parteneriat autentic între guvern, autorităţile locale şi sectorul privat, astfel încât să transformăm această criză economică din străinătate într-o oportunitate pentru România. Acesta este antidotul pe care România trebuie să îl aplice dacă dorim să nu vină recesiunea şi peste noi", a afirmat Geoană.

El susţine că astfel constructorii români din străinătate, care îşi vor găsi mai greu de lucru în ţările respective, ar putea rereveni în România, unde vor găsi locuri de muncă în următorii patru ani.

La evenimentul de miercuri alături de Mircea Geoană au mai fost prezenţi Miron Mitrea, Liviu Dragnea, primarii PSD din mai multe localităţi ale judeţului Constanţa şi candidaţii PSD Constanţa la alegerile parlamentare, echipaţi în salopete şi cu căşti de muncitori.

De asemenea, arhiepiscopul Tomisului, Înalt Prea Sfinţitul Teodosie, însoţit de un sobor de preoţi, a oficiat o ceremonie religioasă cu prilejul începerii lucrărilor la cartierul de locuinţe pentru tineri.

Radu Mazăre a promis în campania electorală că va construi locuinţe ieftine pentru tinerii de până în 35 de ani care au domiciliul sau lucrează în municipiul Constanţa.

Potrivit autorităţilor locale, lucrările inaugurate miercuri vor fi finalizate în toamna anului viitor, când în cartierul respectiv se vor muta aproximativ 1.000 de persoane, iar un alt şantier de construcţii va fi deschis în toamna lui 2009.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Geoană: După parlamentare România trebuie să devină un imens şantier de construcţii de case.
 Vizualizări articol: 526 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Geoană: După parlamentare România trebuie să devină un imens şantier de construcţii de case0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei