Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 22 oct 2008 - Anul XIII, nr. 249 (3930)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Fostul ministru Adomniţei, cercetat de DNA

Miercuri, 22 Octombrie 2008 (17:57:51)
Fostul ministru al Educaţiei, Cristian Adomniţei, este cercetat de procurorii anticorupţie, alături de deputatul liberal Relu Fenechiu, pentru modul în care au fost achiziţionate transformatoare de la mai multe societăţi ieşene, informează surse judiciare.

Potrivit presei locale, în 2006 firmele lui Relu Fenechiu (SC La Rocca SRL, Fene Grup SA) ar fi cumparat cu 20 de miliarde de lei vechi zeci de trasformatoare pe care le-ar fi revândut societăţii Electrica Moldova cu o sută de miliarde de lei vechi. O firmă a lui Adomniţei a participat la licitaţia pentru transformatoare.

În acest caz - verificat de Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) - au fost audiate mai multe persoane, printre care şi fostul ministru al Justiţiei, Tudor Chiuariu. În februarie, liberalul Chiuariu a fost citat în calitate de martor în dosarul în care Fenechiu este vizat.

Pe unele contracte figurează un nume similar cu a lui Chiuariu, care ar fi semnat în calitate de consilier juridic, în condiţiile în care liberalul a fost avocat.

În februarie anul acesta, Tudor Chiuariu a declarat procurorilor că nu ştie nimic despre respectivele contracte.

În urmă cu două săptămâni, cu puţin timp înainte ca Adomniţei să fie demis din funcţia de ministru al Educaţiei, DNA a emis o citaţie pe numele acestuia, convocându-l la audieri.

Contactat de MEDIAFAX, liderul PNL Iaşi, Relu Fenechiu, a declarat că nu a fost citat la DNA şi că este vorba de "dosare mai vechi" în care este cercetat în legătură cu afacerile sale.

Fenechiu a adăugat că a aflat că va fi citat la DNA, dar deocamdată nu a primit niciun act în acest sens.

La solicitarea MEDIAFAX, Biroul de presă al DNA nu a infirmat şi nici nu a confirmat informaţiile privind declanşarea urmăririi penale în acest dosar, însă a comunicat faptul că "eventuale cercetări cu privire la persoanele menţionate (Cristian Adomniţei şi Relu Fenechiu-n.r.), în acest moment nu vă putem oferi informaţiile solicitate, în conformitate cu prevederile art. 12 alin. 1 lit. e, f din Legea 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public".

Prevederile invocate de DNA se referă la nepublicitatea procedurilor judiciare, pentru a nu periclita derularea şi rezultatul anchetei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fostul ministru Adomniţei, cercetat de DNA.
 Vizualizări articol: 566 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Fostul ministru Adomniţei, cercetat de DNA0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei