Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 22 oct 2008 - Anul XIII, nr. 249 (3930)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Fermierii pot cere subvenţii pentru legume-fructe şi agricultură ecologică până la 12 decembrie

Miercuri, 22 Octombrie 2008 (18:10:30)
Fermierii care practică agricultură ecologică şi cultivatorii de legume şi fructe pot depune cereri pentru obţinerea subvenţiilor până la 12 decembrie, a anunţat, miercuri, Ministerul Agriculturii.

Guvernul a anunţat la finele lunii septembrie că a aprobat acordarea unui sprijin financiar pentru cele două categorii de agricultori.

Pentru sectorul legume-fructe sumele sunt cuprinse între 1.100 şi 3.700 de lei pe hectar, pentru o suprafaţă de maxim trei hectare, iar beneficiarii pot fi persoane fizice membre ale asociaţiilor sau organizaţiilor profesionale legal constituite, persoane fizice autorizate, persoane juridice, membrii grupurilor de producători, ai grupurilor de producători recunoscute preliminar sau ai organizaţiilor de producători.

Pentru a beneficia de sprijin, agricultorii trebuie să lucreze minim 0,25 de hectare şi pot solicita subvenţia fie numai pentru suprafeţele de pe care sunt recoltate legume sau numai pentru suprafeţele de pe care sunt recoltate fructe.

În cazul agriculturii ecologice sprijinul este de 50% din contravaloarea taxei de inspecţie şi certificare, valoarea maximă a sprijinului fiind de 900 lei.

Totodată, vor fi acordaţi 425 lei pe hectar pentru culturile de teren arabil, păşuni şi fâneţe permanente aflate în perioada de conversie şi 700 lei/hectar pentru culturi de viţă de vie şi livezi aflate în perioada de conversie, pentru maxim 20 de hectare pentru fiecare producător. De asemenea, este prevăzut un sprijin de 75 lei pe familia de albine certificată în sistemul de agricultură ecologică, până la maximum 50 familii de albine.

Agricultorii trebuie să aibă minim 0,25 hectare cultivaţi în sistemul de agricultură ecologică pentru a primi banii, dar şi să fie înregistraţi în Registrul electronic al operatorilor din agricultura ecologică, ţinut de Ministerul Agriculturii şi în registrul electronic gestionat de responsabilul pentru agricultura ecologică din fiecare direcţie agricolă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fermierii pot cere subvenţii pentru legume-fructe şi agricultură ecologică până la 12 decembrie.
 Vizualizări articol: 576 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Fermierii pot cere subvenţii pentru legume-fructe şi agricultură ecologică până la 12 decembrie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei