Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 20 oct 2008 - Anul XIII, nr. 247 (3928)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Cazul Mailat, folosit de serviciile secrete italiene pentru a discredita România, afirmă un sociolog

Luni, 20 Octombrie 2008 (17:47:46)
Partidul Democrat din Italia şi serviciile secrete italiene au avut - după cazul Romulus Mailat - un acord pentru discreditarea României, imigranţii români fiind consideraţi principala sursă a creşterii infracţionalităţii, afirmă sociologul Marzio Barbagli, în cartea "Imigraţie şi Criminalitate".

Imediat după uciderea Giovannei Reggiani la Roma, în octombrie 2007, Partidul Democrat, condus de fostul primar al Romei Walter Veltroni, a început să critice România, afirmând că aderarea acestei ţări la Uniunea Europeană este principala sursă a lipsei de siguranţă din Italia, afirmă sociologul italian, potrivit site-ului inviatospeciale.com.

Chiar şi în timpul campaniei pentru desemnarea noului primar al Romei, candidatul de centru-stânga Francesco Rutelli a continuat să acuze Guvernul Silvio Berlusconi de creşterea infracţionalităţii în capitală, întrucât acesta a eliminat obligativitatea vizelor pentru români în 2002.

"De fapt, implicarea românilor în infracţiuni grave comise în Italia nu este atât de frecventă cum ar sugera forţele de dreapta şi de stânga", scrie Barbagli.

Sociologul subliniază că după uciderea Giovannei Reggiani, în octombrie 2007, numărul infracţiunilor săvârşite de români în Italia a rămas acelaşi. În schimb - afirmă Barbagli - s-au înmulţit infracţiunile grave săvârşite de comunitatea imigranţilor albanezi. Rezultatul este că cei mai mulţi italieni se tem foarte mult de români şi sunt mult mai indulgenţi cu albanezii şi marocanii.

"Am înţeles că infracţiunile stradale nu sunt doar o caracteristică a românilor, albanezii şi slavii fiind poate mult mai periculoşi, dar liderii de stânga, la acea vreme din Guvernul Romano Prodi, m-au rugat să tac, pentru că altfel aş fi stârnit un val de rasism şi xenofobie fără precedent", acuză Barbagli.

Sociologul vorbeşte de un plan real de denigrare a Bucureştiului, susţinut de Veltroni şi de servicii secrete fidele acestuia. Potrivit lui Barbagli, planul a contribuit la răspândirea xenofobiei în Italia, facilitând accederea la putere a actualului guvern de centru-dreapta, condus de Silvio Berlusconi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cazul Mailat, folosit de serviciile secrete italiene pentru a discredita România, afirmă un sociolog.
 Vizualizări articol: 625 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cazul Mailat, folosit de serviciile secrete italiene pentru a discredita România, afirmă un sociolog0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei