Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 23 sep 2008 - Anul XIII, nr. 224 (3905)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

PDL cere Guvernului o alternativă ca alegerile să fie la termen şi pe baza uninominalului

Marţi, 23 Septembrie 2008 (19:46:14)

PDL cere Guvernului să prezinte, miercuri, o alternativă pentru ca alegerile să se desfăşoare la termen şi pe baza votului uninominal în cazul în care instanţa va da câştig de cauză contestării, de către PRM, a hotărârii de Guvern privind alegerile generale, a declarat, marţi, liderul Emil Boc.

Preşedintele PDL, Emil Boc, a declarat că, dacă Guvernul nu se va conforma, PDL va depune o moţiune de cenzură care să fie susţinută de toate partidele care agreează votul uninominal, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Ori organizează Guvernul alegeri la termen şi pe baza votului uninominal, ori pleacă", a spus liderul democrat-liberal.

Emil Boc a mai spus că miercuri este o zi importantă în procesul de reformă a clasei politice, justiţia urmând să se pronunţe în legătură cu hotărârea de Guvern prin care se organizează alegerile în baza votului uninominal.

Boc a avertizat că există riscul ca această hotărâre să fie suspendată întrucât, în mod deliberat, guvernul PNL a emis o hotărâre cu încălcarea legii.

"Având în vedere acest pericol care planează, de suspendare a hotărârii de guvern şi, implicit, a votului uninominal, PDL solicită Guvernului să aibă, miercuri, soluţii alternative pregătite pentru a avea în această toamnă, la termen, alegeri şi pe baza votului uninominal. Acest Guvern ori organizează alegeri la termen şi în baza votului unonominal, ori pleacă", a afirmat Boc.

El a spus că, dacă Guvernul Tăriceanu nu organizează aceste alegeri la termen şi în baza votului uninominal, PDL va iniţia o moţiune de cenzură pentru demiterea Guvernului şi pentru ca un nou Guvern să organizeze alegeri, "potrivit voinţei exprimate de români pe baza votului uninominal şi în calendarul constituţional cunoscut".

Boc a explicat că există timp pentru ca un guvern de tehnocraţi să organizeze la termen alegerile, în noiembrie.

"Moţiunea de cenzură o vom depune imediat ce vom observa că Guvernul nu ia măsuri pentru continuarea alegerilor în baza votului uninominal. O vom iniţia în această săptămână. Este timp să cadă Guvernul. Un guvern poate cădea în şapte zile", a subliniat Boc.

Liderul PDL a precizat că partidul pe care îl conduce a avertizat, încă din iulie, asupra faptului că PNL, PSD şi PRM au pus la cale "omorârea şi blocarea votului uninominal".

"Am atras atenţia încă din iulie că, prin modul în care se trasează colegiile uninominale şi se pregăteşte hotărârea de guvern, se caută motive pentru a da PRM şansa de a ataca în justiţie această hotărâre. Lucru care s-a şi întâmplat", a spus Boc.

Potrivit acestuia, Guvernul PNL, şantajat de PSD, a dat în mod deliberat argumente de nelegalitate PRM cu care să atace în instanţă hotărârea de guvern şi să blocheze votul uninominal.

"În complicitate cu PSD şi PNL, PRM a iniţiat şi un proiect de lege pentru suspendarea votului uninominal. PDL îşi reafirmă sprijinul pentru acest tip de vot şi organizarea alegerilor la termen", a spus Emil Boc, care a adăugat că PDL a declanşat o campanie de informare asupra votului uninominal, ceea ce nu a făcut Guvernul.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului PDL cere Guvernului o alternativă ca alegerile să fie la termen şi pe baza uninominalului.
 Vizualizări articol: 410 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
PDL cere Guvernului o alternativă ca alegerile să fie la termen şi pe baza uninominalului0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei