Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 1 sep 2008 - Anul XIII, nr. 205 (3886)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Secretarul general al Guvernului nu va mai fi înalt funcţionar public, ci va avea rang de ministru

Luni, 1 Septembrie 2008 (17:07:23)
Secretarul general al Guvernului, care deţine statutul de înalt funcţionar public, va avea rang de ministru, dar fără a fi membru al Executivului, modificare ce urmează să fie operată prin ordonanţă de urgenţă şi care este motivată prin "eliminarea neconcordanţelor privind statutul conducerii SGG".

În prezent, secretarul general al Guvernului are statut de înalt funcţionar public, iar adjuncţii acestuia sunt secretari de stat, funcţii de demnitate publică. Ordonanţa de urgenţă, iniţiată de SGG, face astfel referire la neconcordanţa existentă în prezent în ceea ce priveşte statutul conducerii Secretariatului General al Guvernului.

Proiectul de act normativ prevede ca Secretariatul General al Guvernului să fie condus de un secretar general, cu rang de ministru, ajutat de unul sau mai mulţi secretari generali adjuncţi, cu rang de secretar de stat, numiţi prin decizie a primului-ministru. Modificarea este argumentată şi prin "necesitatea asigurării unui management eficient al activităţii la nivelul Guvernului", făcându-se referire şi la situaţia existentă la nivelul Cancelariei premierului, condusă de o persoană cu rang de ministru, care nu este membru al Guvernului.

Decizia ca Secretariatul General al Guvernului să fie condus de un funcţionar public şi nu de un membru al Executivului a fost luată în primăvara anului trecut, odată cu restructurarea Cabinetului.

La sfârşitul lunii iulie, 2008, Gabriel Berca, actualul secretar general al Guvernului, a fost anunţat de PNL drept candidat pentru Senat într-un colegiu din judeţul Bacău.

Victor Paul Dobre, secretar de stat în Ministerul Internelor şi Reformei Administrative, a organizat, la finele săptămânii trecute, o videoconferinţă cu prefecţii în care, printre altele, a atras atenţia înalţilor funcţionari publici că trebuie să decidă din timp dacă vor să candideze la alegerile parlamentare din acest an, un astfel de demers ducând la pierderea statutului pe care îl deţin.

Institutul Naţional de Administraţie (INA) a criticat faptul că mai mulţi înalţi funcţionari publici demisionează pentru a candida la alegerile parlamentare, după ce statul român a investit în pregătirea lor.

Proiectul de ordonanţă de urgenţă prevede totodată majorarea numărului maxim de posturi pentru aparatul de lucru al Guvernului cu 20 de locuri pentru Secretariatul General al Guvernului, ca urmare a alocării unor posturi din aparatul de lucru al Guvernului către alte instituţii guvernamentale.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Secretarul general al Guvernului nu va mai fi înalt funcţionar public, ci va avea rang de ministru.
 Vizualizări articol: 394 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Secretarul general al Guvernului nu va mai fi înalt funcţionar public, ci va avea rang de ministru0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei