Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 16 aug 2008 - Anul XIII, nr. 192 (3873)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

PSD propune eliminarea oricărei imunităţi pentru preşedinte, membrii Guvernului şi parlamentari

Duminică, 17 August 2008 (13:57:47)

Preşedintele PSD Mircea Geoană a anunţat, duminică, într-o conferinţă de presă, că PSD va propune, la începutul sesiunii parlamentare, un proiect de lege privind modificarea Constituţiei în sensul eliminării oricărei forme de imunitate pentru preşedinte, membrii Guvernului şi parlamentari.

  Liderul PSD a precizat că în acest scop este nevoie de semnăturile a un sfert din numărul deputaţilor şi senatorilor, iar PSD dispune de acest număr de parlamentari.

El a precizat că e nevoie de două treimi din numărul parlamentarilor pentru ca un astfel de proiect de lege să treacă, existând şanse în acest sens.

Geoană a precizat că la 30 de zile de la adoptarea legii de modificare a Constituţiei poate fi organizat referendumul, conform legii.

"Nimic nu e mai important ca, odată cu alegerile parlamentare, să se organizeze şi un referendum pentru modificarea Constituţiei, în ceea ce priveşte imunitatea pentru demnitari", a apreciat Mircea Geoană, care a spus că un astfel de demers este necesar pentru a depolitiza actul de justiţie.

Potrivit articolului 150 din Constituţie, revizuirea legii fundamentale poate fi iniţiată de Preşedintele României la propunerea Guvernului, de cel puţin o pătrime din numărul deputaţilor sau al senatorilor, precum şi de cel puţin 500.000 de cetăţeni cu drept de vot.

Articolul 151 prevede că "proiectul sau propunerea de revizuire trebuie adoptată de Camera Deputaţilor şi de Senat, cu o majoritate de cel puţin două treimi din numărul membrilor fiecărei Camere", iar dacă prin procedura de mediere nu se ajunge la un acord, Camera Deputaţilor şi Senatul, în şedinţă comună, hotărăsc cu votul a cel puţin trei pătrimi din numărul deputaţilor şi senatorilor.

Revizuirea este definitivă după aprobarea ei prin referendum, organizat în cel mult 30 de zile de la data adoptării proiectului sau a propunerii de revizuire. Solicitările DNA de avizare a începerii urmăririi penale în cazurile lui Adrian Năstase şi Miron Mitrea au fost respinse, miercuri, de Camera Deputaţilor.

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a comunicat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că în urma voturilor din Camera Deputaţilor privindu-i pe Adrian Năstase şi Miron Mitrea dosarele acestora sunt blocate, anchetele fiind oprite.

Deputatul Miron Mitrea a anunţat, miercuri, într-un comunicat remis agenţiei MEDIAFAX, că îşi va da demisia din Cameră, odată cu începerea sesiunii de toamnă, el subliniind că "este un politician care îşi respectă cuvântul dat".

În schimb, fostul premier Adrian Năstase a scris, pe blogul său, că votul Camerei Deputaţilor împotriva începerii urmăririi sale penale reprezintă "o soluţie politică dată unui dosar politic".

El susţine că niciunul dintre acuzatorii săi nu doreşte, de fapt, să se facă dreptate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului PSD propune eliminarea oricărei imunităţi pentru preşedinte, membrii Guvernului şi parlamentari.
 Vizualizări articol: 444 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
PSD propune eliminarea oricărei imunităţi pentru preşedinte, membrii Guvernului şi parlamentari0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei