Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 12 iul 2008 - Anul XIII, nr. 162 (3843)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

PDL va propune eliminarea imunităţii pentru parlamentarii miniştri

Duminică, 13 Iulie 2008 (15:43:22)

Liderul PDL, Emil Boc, a anunţat că democrat-liberalii vor depune, în sesiunea din toamnă, un proiect de lege de eliminare a imunităţii pentru parlamentarii miniştri, astfel încât începerea urmării penale împotriva acestora să se poată face fără acordul Camerei din care fac parte.
  Emil Boc a anunţat, duminică, într-o conferinţă de presă, că democrat-liberalii vor depune în sesiunea de toamnă un proiect de lege privind eliminarea imunităţii pentru parlamentarii miniştri.

El a susţinut că, în acest moment, există o discriminare între parlamentarii obişnuiţi şi cei care au şi calitatea de ministru. Astfel, începerea urmării penale se face automat împotriva unui simplu deputat sau senator, pe când în cazul unui parlamentar ministru este nevoie de acordul Camerei din care face parte.

Boc a arătat că parlamentarii miniştri sunt situaţi deasupra legii, prin prevederea discriminatorie care îi avantajează faţă de simplii parlamentari.

"Amândouă categoriile de parlamentari trebuie să poată fi deferite justiţiei fără acordul Camerei din care fac parte", a argumentat Boc, adăugând, însă, că, atunci când se pune problema reţinerii, arestării sau percheziţiei oricărui parlamentar, trebuie să existe în continuare un acord al Camerei sau Senatului.

Boc a spus că, potrivit proiectului PDL, "la solicitarea Parchetului, atât Camera Deputaţilor, cât şi Senatul, cât şi preşedintele României, trebuie să ia act de această solicitare şi să încuviinţeze începerea urmăririi penale".

Potrivit lui Boc, recenta decizie a Curţii Constituţionale se va aplica doar pe legea existentă, dar actul normativ iniţiat de PDL va susţine că Senatul, Camera Deputaţilor şi preşedintele iau act de solicitarea procurorilor şi trimit sesizarea de începere a urmăririi penale spre încuviinţare, prin ministrul Justiţiei.

Preşedintele PDL Emil Boc a anunţat, luni, că a sesizat Curtea Constituţională cu privire la neconstituţionalitatea Regulamentului Camerei Deputaţilor privind punerea sub urmărire penală a miniştrilor-parlamentari cu o majoritate de cel puţin două treimi din numărul deputaţilor.

Curtea Constituţională (CC) a amânat pentru 17 septembrie, la solicitarea lui Bogdan Olteanu, discutarea sesizării PDL în legătură cu prevederea din Regulamentul Camerei Deputaţilor privind punerea sub urmărire penală a miniştrilor-parlamentari, precizând că nu împiedică Parlamentul să continue soluţionarea cererilor primite. Olteanu ceruse Curţii acordarea unui "termen rezonabil în care factorii constituţionali să poată exprima un punct de vedere".

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului PDL va propune eliminarea imunităţii pentru parlamentarii miniştri.
 Vizualizări articol: 581 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
PDL va propune eliminarea imunităţii pentru parlamentarii miniştri0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei