Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 19 iun 2008 - Anul XIII, nr. 142 (3823)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Sindicate: Creşterea salariilor în învăţământ creează premisele unei salarizări decente în domeniu

Joi, 19 Iunie 2008 (14:54:53)

Reprezentanţii cadrelor didactice consideră că aprobarea, la Comisia de Învăţământ a Camerei Deputaţilor, a proiectului de lege privind creşterile salariale care vor fi acordate în 2008 personalului didactic din învăţământ, de peste 50 la sută, "creează premisele unei salarizări decente" în domeniu. 
  Potrivit preşedintelui executiv al Federaţiei Spiru Haret, Marius Nistor, în şedinţa de miercuri a Comisiei pentru Învăţământ, Ştiinţă, Tineret şi Sport din cadrul Camerei Deputaţilor a fost aprobat Proiectul de Lege pentru aprobarea Ordonanţei Guvernului nr.15/2008 privind creşterile salariale care se vor acorda în anul 2008 personalului didactic din învăţământ.

"Se creează astfel premisele unei salarizări decente în învăţământ. Conform actului normativ, începând cu data de 1 octombrie 2008, valoarea coeficientului de multiplicare 1,000 va fi de 400 de lei, pentru toate categoriile de personal prevăzute de Legea 220/2007, ceea ce reprezintă o creştere salarială de 54 la sută", a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, Marius Nistor.

Totodată, vicepreşedintele Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI), Simion Hăncescu, a afirmat că, prin această lege, salariile din învăţământ vor fi mai atractive pentru tinerii care vor să intre în sistem. "Felicităm astfel de decizii. În sfârşit, cred că salariile în învăţământ încep să devină motivante şi pentru tineri, un debutant urmând să primească lunar 1.100 de lei net", potrivit lui Hănceascu.

Marius Nistor a precizat că reprezentanţii Federaţiei Spiru Haret au solicitat menţinerea raportului existent în prezent între salariile din învăţămâtul preuniversitar şi cel universitar. Totodată, aceştia au susţinut necesitatea adoptării rapide a proiectului de lege prin analizarea acestuia în proxima şedinţă a plenului Camerei Deputaţilor, fără să se mai amâne decizia până după vacanţa parlamentară.

În paralel cu susţinerea acestui act normativ, Spiru Haret a solicitat promovarea unui proiect legislativ similar, care să vizeze creşterea salarială care se va acorda personalului nedidactic din învăţământ, a adăugat Nistor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sindicate: Creşterea salariilor în învăţământ creează premisele unei salarizări decente în domeniu.
 Vizualizări articol: 428 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sindicate: Creşterea salariilor în învăţământ creează premisele unei salarizări decente în domeniu0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei