Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 5 iun 2008 - Anul XIII, nr. 130 (3811)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Yves Saint Laurent, înmormântat joi, în prezenţa unor mari personalităţi din lume

Joi, 5 Iunie 2008 (17:47:10)

Designerul Yves Saint Laurent, care a murit duminică, la vârsta de 71 de ani, din cauza unui cancer cerebral, va fi înmormântat joi, la Paris, la ceremonia religioasă fiind aşteptate mari personalităţi din lumea modei, a cinematografiei, dar şi preşedintele francez Nicolas Sarkozy, informează AFP.
  Aproximativ o mie de persoane s-au adunat, joi, în faţa bisericii Saint-Roch, din centrul Parisului, cu puţin timp înainte de debutul ceremoniei de înmormântare a creatorului de modă Yves Saint Laurent.

Strada Saint-Honoré pe care se află biserica a fost închisă circulaţiei.

Un ecran uriaş a fost instalat în piaţă pentru a transmite ceremonia, care a început la ora 13.30 GMT şi va dura două ore.

Imaginile difuzate anterior, de la defilările de modă ale lui Yves Saint Laurent, au creat o atmosferă de omagiu festiv adus designerului francez. Apriţia lui Yves Saint Laurent pe ecran la finalul defilării de adio de la Beaubourg, în 2002, a fost aplaudată furtunos.

Printre personalităţile sosite la biserică se numără creatorii Kenzo Takada, Hubert de Givenchy, Christian Lacroix, John Galliano, Inès de la Fressange, fosta primă doamnă a Franţei, Bernadette Chirac, şi omul de afaceri François Pinault, fondator al grupului PPR, proprietar al casei de modă YSL.

Accesul în biserică, ce poate găzdui doar 800 de persoane, s-a făcut pe bază de invitaţie.

În interiorul bisericii, unde urma să fie adus trupul neînsufleţit al lui Yves Saint Laurent, au fost depuse buchete de iasomie şi de crini albi. O orchestră de coarde a fost instalată în apropiere de altar, aceasta interpretând mai ales arii de Brahms.

În timpul ceremoniei, îi vor aduce omagii partenerul său Pierre Bergé, dar şi una dintre muzele sale, Catherine Deneuve, care va citi un poem de Walt Whitman.

În afară de numeroase personalităţi din lumea modei, mai sunt aşteptaţi la ceremonie preşedintele francez Nicolas Sarkozy şi soţia sa, Carla Bruni-Sarkozy.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Yves Saint Laurent, înmormântat joi, în prezenţa unor mari personalităţi din lume.
 Vizualizări articol: 456 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Yves Saint Laurent, înmormântat joi, în prezenţa unor mari personalităţi din lume0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei