Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 22 mai 2008 - Anul XIII, nr. 118 (3799)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Piţurcă: Pentru a fi siguri că trecem de faza grupelor trebuie să câştigăm două meciuri

Joi, 22 Mai 2008 (17:04:22)

Selecţionerul Victor Piţurcă a declarat, joi, în cadrul unei conferinţe de presă, că, pentru a fi sigură de calificarea în faza sferturilor de finală a Campionatului European din Austria şi Elveţia, echipa naţională a României trebuie să câştige două din cele trei meciuri din grupa C.
  "Noi nu ne vom lua la trântă cu adversarii, dar vom încerca să facem tot posibilul pentru a fi peste jucătorii adverşi. Ca să fim siguri că trecem de faza grupelor trebuie să câştigăm două jocuri. Personal sunt încrezător, sper, visez... e normal. Suntem într-o grupă cu poate cele mai bune echipe din lume. Noi plecăm cu şansa a patra, dar dorinţa, entuziasmul şi valoarea jucătorilor noştri îmi dau speranţe că vom obţine rezultatele pe care ni le dorim. România este o echipă avidă de rezultate, care a demonstrat că poate învinge orice echipă. Noi o să ne jucăm şansa noastră", a spus Piţurcă, precizând că în perioada următoare jucătorii vor face şi o pregătire psihologică.

În acelaşi timp, tehnicianul este conştient că România poate părăsi turneul final fără nici un punct. "Pentru noi e important că am revenit în elită, că suntem printre cele 16 echipe de la turneul final. Trebuie să tratăm Campionatul European ca pe o sărbătoare, nu să fim închistaţi. Pentru că e posibil orice. Se poate să venim fără niciun punct, pentru că avem adersari redutabili, dar noi mergem să ne facem datoria acolo", a explicat selecţionerul României.

Reprezentativele Franţei, Italiei şi Olandei se tem de România în opinia selecţionerului. "Cum să nu se teamă de noi? Ei se gândesc la noi, cum mă gândeam eu înaintea meciurilor cu Belarus sau Albania şi bineînţeles că m-am temut de acele jocuri. Pentru noi toate partidele din grupă sunt grele. Că e Franţa, că e Italia, că e Olanda, toate au jucători formidabili, trebuie să ne temem de toţi", a precizat antrenorul primei reprezentative.

Victor Piţurcă susţine că la Campionatul European se va juca în primul rând pentru puncte şi mai puţin pentru spectacol. "Se va juca pentru puncte, nu ştiu dacă va fi şi spectacol. Dar primele jocuri vor fi încrâncenate, va fi o luptă tactică, însă va decide şi şansa fiecăruia", a spus Piţurcă.

Selecţionerul a recunoscut că s-a gândit la alcătuirea echipei pentru primul meci, cel cu Franţa, lăsând să se înţeleagă faptul că nu vor apărea schimbări printre titulari. "În ultima perioadă, echipa României a avut, cu mici fluctuaţii cauzate de accidentări, acelaşi unsprezece. Sigur că m-am gândit la jucătorii care vor intra cu Franţa. Vor fi unele schimbări însă în partida cu Italia, pentru că au alt stil de joc", a spus selecţionerul.

Victor Piţurcă i-a răspuns, joi, fostului internaţional francez Zinedine Zidane, cel care îi spusese Nadiei Comăneci că echipa naţională a României "nu are nicio şansă" la Campionatul European din Austria şi Elveţia. "Eu cred că Zidane nu ne cunoaşte foarte bine. Nu ştiu dacă mai are contact cu fotbalul, mai ales cu cel românesc. Însă sper să se fi înşelat şi să-i demonstrăm acest lucru lui Zinedine Zidane", a adăugat Piţurcă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Piţurcă: Pentru a fi siguri că trecem de faza grupelor trebuie să câştigăm două meciuri.
 Vizualizări articol: 314 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Piţurcă: Pentru a fi siguri că trecem de faza grupelor trebuie să câştigăm două meciuri0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei