Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 7 mai 2008 - Anul XIII, nr. 105 (3786)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Medicii vor putea să lucreze în ambulatoriu şi în afara activităţii din spital

Miercuri, 7 Mai 2008 (17:37:21)

Medicii vor putea să îşi desfăşoare activitatea în ambulatoriu şi în afara activităţii din spital, astfel încât asiguraţii să aibă acces mai uşor la serviciile medicale, potrivit unor modificări operate, miercuri, de Guvern asupra contractului-cadru privind acordarea asistenţei medicale.
  "Modificările vizează eliminarea disfuncţionalităţilor apărute la nivelul asistenţei medicale ambulatorii de specialitate pentru specialităţile clinice în cursul implementării Contractului-cadru actual. De asemenea, s-a avut în vedere necesitatea creşterii accesibilităţii asiguraţilor la servicii medicale de specialitate în ambulatoriu", se arată într-un comunicat al Guvernului.

Astfel, medicii pot să-şi desfăşoare activitatea atât în cadrul spitalului, cât şi în ambulatoriul de specialitate, indiferent de forma de organizare a acestuia.

Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, declara marţi, pentru MEDIAFAX, că modificările contractului-cadrul vizează stabilirea condiţiilor privind posibilitatea medicului specialist din sistemul public de a lucra în sistemul privat şi de a avea contract cu casa de asigurări de sănătate în a cărui rază funcţionează.

Potrivit actului normativ, medicul de specialitate care are contract de muncă cu normă întreagă sau integrare clinică într-o secţie a unui spital aflat în relaţie contractuală cu o casă de asigurări de sănătate şi care nu desfăşoară activitate în sistem integrat (adică policlinica spitalului ) poate acorda servicii medicale ambulatorii de specialitate în cadrul unui program de activitate stabilit în afara celui din spital şi care, pentru specialităţile clinice, să nu depăşească maximum 17,5 ore pe săptămână.

Dacă medicul de specialitate are contract de muncă în spital cu timp parţial, acesta poate acorda servicii medicale ambulatorii de specialitate în cadrul unui program de activitate stabilit în afara celui din spital şi care, pentru specialităţile clinice, poate fi de până la 35 de ore pe săptămână, se mai arată în document.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Medicii vor putea să lucreze în ambulatoriu şi în afara activităţii din spital.
 Vizualizări articol: 681 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Medicii vor putea să lucreze în ambulatoriu şi în afara activităţii din spital0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei